Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Neka sećanja nikada ne izblede

Marija Đorđević 25.6.2018. Komentari

Postoje li trenuci u životu koji su se desili, a koje ćete večno nositi sa sobom kao najlepše uspomene? Postoje li zaboravljene ljubavi kojima nema zaborava? U romanu Leto u Italiji autora Dejvida Makfarlana prepliću se prošlost i sadašnjost, a letnja romansa od četiri meseca obeležiće ceo život. Zavirite u jedno putovanje koje spaja epohe i kontinente.

Foto: Marija Đorđević

Mladi Oliver Hjuson odlazi u Pariz, na svoje putovanje po Evropi, nakon čega završi u Pjetrabeli, maloj italijanskoj provinciji poznatoj po kamenolomima i proizvodnji mermera. Tu upoznaje Anu, neobičnu i strastvenu devojku koja osvaja njegovo srce. Ana, koja se bavi vajarstvom i koja veruje u lepotu i umetnost, pokazuje Oliveru jedan sasvim novi svet. To vrelo leto, provedeno u Italiji 1968. godine, postaće Oliverova najdivnija uspomena. Priča u kojoj ljubav prelazi vremenske i prostorne granice ostavlja trag do kraja života i daje mu smisao.

Dejvid Makfarlan je višestruko nagrađivani kanadski pisac, novinar i dramaturg. Rođen je 1952. godine u Ontariju. Njegov prvi roman Summer gone objavljen je 1999. godine i bio je nominovan za nagradu Giller Prize.

leto u italiji,knjiga,preporuka nedelje,kultura,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.