Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Lane Gutović: Živimo u državi u kojoj su planovi nemogući

Aleksandar Đokić 2.12.2016. Komentari

Prepun Dom Vojske dočekao je sinoć našeg proslavljenog glumca Milana Laneta Gutovića. Odigrana je predstava Ukrađena ličnos', a publika je gromoglasnim aplauzom pozdravila glumca.

Foto: Ana Petrović

Lane Gutović nam donosi lika koji je nastavak Šojića koji traži pomoć od Evropske unije i sa ponosom ističe kako je bolji od svih naših političara. Predstava, zapravo, govori o poremećenim društvenim vrednostima, dok je Šojić savršen primer takvog društva koje umesto da stagnira, ono napreduje. Ukrađena ličnos' kritički prikazuje društvo u kome bogati pojedinci imaju priliku da napreduju u poslu. O samoj predstavi, njegovim utiscima i planovima razgovarali smo sa Lanetom Gutovićem.

Koju poruku nosi naziv predstave Ukrađena ličnos'?

Lane: Stalno se u našem parlamentu javljaju ljudi koji liče na mene ili su isti kao i ja. Poruka u stvari jeste nakazni pristup filozofije u Evropskoj uniji.

Na kakvu ste reakciju nailazili izvođenjem ove predstave?

Lane: Kao što ste mogli i sami da vidite, publika je bila zadovoljna i dobro su reagovali.

Koliko u ovoj komediji postoje neke skrivene poruke?

Lane: Sve poruke su jasne kao dan, uostalom, ovaj čovek, ovakva pojava je toliko eksplicitna, toliko primitivnada nema ništa sakrivenog, sem dobitka. Njega zanima samo položaj i novac.

Koliko lik Srećka Šojića prikazuje realnost politike u našoj zemlji?

Lane: Ovaj lik je u stvari nastavak Srećka Šojića. Bio je isti ovakav, još kada sam glumio 1985. kada sam igrao komad Barabe. Nema skrivenih akcija. 

Koji su Vaši dalji planovi u karijeri?

Lane (kroz smeh): Ja imam toliko godina da zaista nemam neke planove. Mi smo u državi u kojoj su planovi nemogući. Možda postoje u Dnevniku, ali privatno je teško napraviti bilo kakav plan. 

lane gutovic,ukradjena licnost,intervju,kultura,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.