Poslastica za ljubitelje folklora i inostranih kultura

Tamara Radovanović 2018.
Komentari

Tradicionalni Međunarodni studentski festival folklora biće održan od 16. do 20. jula na različitim lokacijama u gradu. Organizatori su na konferenciji za medije u Media i reform centru najavili gostovanja brojnih ansambla iz zemlje, ali i čitavog sveta.

Foto: Jovana Živanović

Osim tradicionalnog svečanog defilea Obrenovićevom ulicom, u okviru 11. po redu festivala biće održani i koncerti na Letnjoj pozornici u Tvrđavi, dok će svečano zatvaranje biti u Parku Svetog Save. Organizatori su Studentski kulturni centar i Akademski folklorni ansambl OroDirektorka Studentskog kulturnog centra Dragana Petković kaže da će osim domaćih ansambla nastupati ansambli iz Bolivije, Gruzije, Italije i drugih zemalja. Zadovoljstvo nam je što ćemo ugostiti ljude iz različitih krajeva sveta i različitih kultura − rekla je. Organizovaćemo im turistički obilazak grada, a biće obavljen i prijem gostiju kod gradonačelnika.

Festival se obeležava i u Beloj Palanci, Vladičinom Hanu, Knjaževcu, Ćupriji i Ražnju. U Ćupriji će, osim KUD Železničar, nastupati igrači iz Kine, Grčke i Kostarike. Direktorka Turističke organizacije Ćuprije Jelena Petrović rekla je da je to odličan način da se Ćuprija turistički promoviše i afirmiše. Velika je čast učestvovati u ovakvom kulturnom događaju i trudićemo se da u što većoj meri promovišemo igre iz Pomoravlja − rekla je Petrovićeva. Predsednica KUD Sava Jeremić iz Ražnja Zorica Živković najavila je nastupe ansambla iz Meksika i Bugarske, kao i brojna iznenađenja za goste i pozvala sve ljubitelje folklora da posete festival u Ražnju.

Karte za sve nastupe mogu se nabaviti u kafeu Pozornica.

Ključne reči: kultura , Međunarodni studentski festival folklora , skc ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.