Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Predstava Nevidljive 45 plus

Marija Đorđević 11.7.2018. Komentari

Aktivistkinje Centra za devojke sa glumicom niškog Narodnog pozorišta Draganom Jovanović premijerno će 12. jula izvesti predstavu Nevidljive 45 plus na Kamernoj sceni Studentskog kulturnog centra. Početak je u 20 sati.

Foto: Miljana Nenadov

Predstava govori o ženama koje imaju preko 45 godina i probleme sa pronalaženjem posla i prikazuje njihove životne priče. U jednoj čekaonici u novoosnovanoj južnokorejskoj kompaniji sreće se pet žena sa različitim životnim pričama, željama, snovima i sa jednim zajedničkim ciljem − da se zaposle. Predstava Nevidljive 45 plus ima za cilj da ukaže na različite probleme sa kojima se ove žene suočavaju u potrazi za poslom, da alarmira javnost i da ukaže na potrebe za različitim oblicima podrške i merama za poboljšanje njihovog stanja.

Samo angažovana umetnost, umetnost koja se bavi problemima zajednice i ukazuje na obespravljene, potlačene i diskrimisane, ima razloga da postoji – objašnjava glumica i autorka predstave Dragana Jovanović, koja je zadužena za ceo koncept i režiju. Koautorke su: Tatjana Nikolić, Silvija Mihajlović, Marija Stojanović, Marija Virijević i Marta Stanojević. Za realizaciju predstave zaslužan je Sekretarijat za kulturu i informisanje.

predstava,nevidljive 45 plus,premijera,kultura,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.