Izložba radova iz opusa Energija kroz ritual u kafe galeriji Paris Art

Tijana Milenković 2018.
Komentari

Izložba radova Božice Milojević iz opusa Energija kroz ritual biće aktivna od 22. jula. Otvaranje izložbe je zakazano za 20 sati.

Foto: Boban Kočev

Na crtežima su pretežno predstavljene siluete, obrisi ljudske figure, bića koja se ponavljaju i simbolično ukazuju na ritualno izvođenje. Plutajuće forme i oblici iz pozadine prate pokrete figura predstavljajući plutanje i proticanje energije. Svaki od pokreta figure ima simbolično značenje — odbijanja, prizivanja, upravljanja energijom u sebi i okolini, težući harmoniji. Odvajanje figure od pozadine u crtežu Božica postiže isticanjem pozadine jarkim, intenzivnim koloritom, što je karakteristično za njen umetnički rad.

Božica Milojević je umetnica i predsednica Udruženja mladih umetnika Svrljiga TIMAKUMUS. Svoje ideje izražava multimedijalnim delovanjem, kroz slikarstvo, umetnički video rad, izradom figura od žice i figura od gipsa, kao i izvođenjem umetničkih performansa. Učesnica je preko trideset grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu, kao i nekoliko likovnih kolonija u Srbiji i Makedoniji, a osim grupnih, Božica je svoj umetnički rad predstavila i na dve samostalne izložbe.

Ulaz je besplatan.

Ključne reči: izložba radova , energija kroz ritual , kafe galerija paris art , kultura ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.