Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Kome možemo da verujemo?

Marija Đorđević 30.7.2018. Komentari

Amanet je film srpske kinematografije koji prikazuje jednu savremenu priču i navodi nas na pitanje kome možemo da verujemo. Da li su to ranjive osobe kojima je potrebna pomoć? Da li im je zaista potrebna pomoć i koliko su, zapravo, ranjive?

Foto: www.cineplexx.rs

Todor je vredan i ambiciozan student koji živi skromno sa svojom majkom. U njegov život, naizgled slučajno, dolazi Višnja, trudna devojka kojoj je očajnički potrebna pomoć. On odlučuje da joj pomogne i dovodi je u svoj dom. U međuvremenu, njihov odnos prerasta u nešto više. Međutim, stvari se menjaju onda kada Todor stupi u vezu sa svojim ocem, koji ga je napustio kada je bio dete. Sledi prizor porodice koja je napokon na okupu. Ali, ko je njegov otac? Još važnije, ko je Višnja?

Film je režirao Nemanja Ćipranić, a uloge tumače: Ljubomir Bulajić, Milena Živanović, Danica Maksimović, Svetozar Cvetković, Goran Radaković, Marija Vicković, Jelisaveta Orašanin. Amanet je svoje premijerno prikazivanje imao na 50. Filmskim susretima, kada je izazvao pozitivne rekacije publike, budući da predstavlja nešto sasvim drugačije za našu kinematografiju.

film amanet,film,preporuka filma,kultura,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.