Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Fudbal

Aleksandar Stanisavljević: Nijedna generacija neće ponoviti naš uspeh

Lazar Nikolić 21.12.2018. Komentari

Aleksandar Stanisavljević je fudbaler Radničkog iz Niša koji je imao zapaženu ulogu u fenomenalnoj polusezoni kluba sa Nišave. Odigrao je jesen za pamćenje, a o tome svedoči podatak da je na listi strelaca na deobi petog mesta sa 8 postignutih pogodaka. Igra na poziciji veziste, i u Radnički je stigao iz grčkog Asterasa iz Tripolija početkom februara ove godine.   

Foto: Facebook/AleksandarStanisavljevic

Aleksandar je za Studentski dnevni list govorio o početku svoje karijere, o nestvarnoj polusezoni u Radničkom, kao i o njegovim planovima za budućnost. 

Kada ste krenuli da trenirate fudbal i da li ste oduvek bili vezani za poziciju koju sada igrate, ili ste, kao većina fudbalera, karijeru počeli na nekoj drugoj poziciji?

Aleksandar: Fudbal sam počeo da igram u Austriji, gde sam i odrastao, a zanimljivo je da sam kao mali igrao centarfora.

Ovo Vam je jedna od najefikasnijih polusezona u karijeri, budući da ste na 17 utakmica postigli 8 golova uz jednu upisanu asistenciju. Da li je to zasluga trenera Lalatovića?

Aleksandar: Imao sam sličnu polusezonu i u Vojvodini kada sam u svim takmičenjima postigao 9 golova. Smatram da sam ja zaslužan za to, ali uz veliku podršku tima, jer bez tima to ne bi bilo moguće.

Igrali ste, između ostalog, u Austriji i Grčkoj. Da li je tamo prvenstvo, infrastruktura kao i celokupna svest o fudbalu na visem nivou organizovanosti nego u Srbiji?

Aleksandar: Moram priznati da je sve mnogo organizovanije, pogotovo je infrastruktura naprednija od naše.

Svi u Radničkom imate sezonu za pamćenje, jednu od najboljih u ovom veku i novijoj istoriji. Pre početka prvenstva to niko nije očekivao. Šta je ključ uspeha? Trener, hemija u svlačionici, ili možda nešto drugo?

Aleksandar: Istorijska sezona za nas igrače, ceo stručni štab i naravno, za klub. Osvojili smo 50 bodova i smatram da nijedna druga generacija neće uspeti da ponovi takav uspeh. 

36813571 2088292311496287 3981020322127151104 n

Foto: Facebok/AleksandarStanisavljevic

Protiv Napretka si odigrao možda i poslednju utakmicu u dresu Radničkog. Kakvi su Vaši planovi u vezi sa Radničkim?

Aleksandar: Mnogo sam zahvalan klubu, bilo je lepo, stekao sam mnogo prijatelja ovde. Međutim, meni je istekao ugovor i verovatno ga neću produžiti, jer imam dobrih inostranih ponuda.

Da li, po vašem mišljenju, Radnički može da se umeša u borbu za titulu ove sezone?

Aleksandar: Iskreno, ne verujem da Radnički može da osvoji titulu, ali smatram da može uzeti Kup. 

Kako bi glasila vaša poruka deci koja tek uživaju u prvim fudbalskim koracima?

Aleksandar: Igrajte fudbal, uživajte u svakom danu i cenite to što ste zdravi i možete da se bavite fudbalom.

radnički,sport,Aleksandar stanisavljević,intervju,Niš,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.