Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Izložba crteža Đurđe Sivački u Paviljonu u Tvrđavi

Emilija Kostić 13.10.2020. Komentari

Izložba crteža Đurđe Sivački iz ciklusa „Genius loci” biće postavljena 14. oktobra u Paviljonu u Tvrđavi. Otvaranje je zakazano za 12 časova.

Foto: unsplash.com

Izložba predstavlja seriju pastela sa temom enterijera i eksterijera. Kako navode iz organizacije, sintagmom Genius loci problematizuje se jedinstvenost građevina i njihovo postojanje, kao i problem identiteta individue u takvom okruženju. Umetnica Đurđa Sivački kaže da su predlošci za nastale crteže bile nezavršene građevine obrasle mahovinom, prizori Sarajeva u magli, razrušene kuće u Izraelu, pogledi na panorame industrijskih gradova i drugo. Samotnost i nepokretnost ovih prizora nude posmatraču meditativnu atmosferu i prostor zapitanosti nad opstankom identiteta jedinke u savremenom svetu − rekla je u predgovoru kataloga izložbe.

Đurđa Sivački je rođena 1983. godine u Beogradu. Završla je osnovne i master studije na Filološkom fakultetu u Beogradu. Završila je i osnovne, master i doktorske studije u klasi profesora Gordana Nikolića na Fakujltetu likovnih umetnosti u Beogradu, gde od 2017. godine radi kao asistent. Članica je Udruženja likovnih umetnika Srbije. Ovo je njena osma samostalna izložba.

kultura,izložba crteža,Genius loci,Đurđa Sivački,galerija savremene likovne umetnosti,Paviljon u Tvrđavi,Pasteli,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.