Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Sport

Studentski izazov snage okupio najjače studente

Sonja Vidojković 6.6.2019. Komentari

Studentski izazov snage održan je 5. juna u teretani Indeks, u organizaciji Univerziteta. Na ovogodišnjem takmičenju, 26 učesnika nadmetalo se u različitim disciplinama snage i izdržljivosti. Najbolji takmičari nagrađeni su medaljama.

Foto: Marija Janković

Prema rečima jednog od organizatora, Đorđa Nikolića, kao i svake godine, ovo takmičenje okupilo je neke od najsnažnijih studenata niških fakulteta. Osim osnovne podele na mušku i žensku kategoriju, takmičari su bili podeljeni i na rekreativce i profesionalce. Takmičari u muškoj kategoriji nadmetali su se u šest disciplina: čučanj, benč pres, mrtvo dizanje, zgibovi, propadanja i sklekovi, dok su se devojke takmičile u tri discipline: čučanj, mrtvo dizanje i sklekovi. 

sonja2

Đorđe Nikolić; Foto: Marija Janković

U kategoriji devojaka prvo mesto u čučnju osvojila je sudentkinja Fakulteta zaštite na radu, Ana Ilić, sa podignutih 115 kilograma. Drugo mesto osvojila je studentkinja Građevinsko–arhitektonskog fakulteta, Sara Milojković, koja je podigla 90 kilograma. Istu težinu podigla je i trećeplasirana studentkinja Fakulteta zaštite na radu, Milica Mladenović, kojoj je zbog slabijeg koeficijenta uručena bronzana medalja. Najbolja u sklekovima bila je studntkinja Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, Jelena Filipovic, koja je uspela da uradi 40 sklekova. Srebrna medalja pripala je Sari Milojković, sa 39 ponavljanja, a bronzana Milici Mladenović, sa 25 ponavljanja.

Sara Milojković osvojila je zlatnu medalju i u disciplini mrtvo dizanje, sa podignutih 107 kilograma. Druga je bila Ana Ilić, koja je uspela da podigne 130 kilograma, ali joj je zbog neuspešnog trećeg pokušaja i nižeg koeficijenta ipak pripala srebrna medalja. Treće mesto osvojila je studentkinja Medicinskog fakulteta, Stefana Stevović. Ona je za Studentski dnevni list istakla da joj je ovo bilo prvo takmičenje i da je zadovoljna svojim nastupom, s obzirom na to da se ne bavi profesionalno sportom. Zadovoljna sam, ali nisam uspela da podignem težinu koju inače mogu. Uvek može bolje kazala je Stefana.

sonjaa 3

Stefana Stevović; Foto: Marija Janković

U kategoriji muškaraca, najviše medalja u kategoriji profesionalaca odneo je Jovan Mastilović. On je iz čučnja podigao 233, na benču 195, a u disciplini mrtvo dizanje čak 240 kilograma. Što se tiče rekreativaca, najbolji u čučnju bio je student Elektronskog fakulteta, Miša Ristić, sa podignutih 185 kilograma. On je osvojio zlatnu medalju i u disciplini mrtvo dizanje, gde je podigao 230 kilograma. Zlatnu medalju u disciplini benč pres osvojio je student Medicinskog fakulteta, Mario Ramić, sa podignutih 113 kilograma.

Nadmetanje u disciplinama izdržljivosti obeležio je student Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, Veljko Živanović, koji je imao najviše ponavljanja u zgibovima, propadanjima i sklekovima, pa je odneo čak tri zlatne medalje sa ovog takmičenja. On je za naš list rekao da ga je operacija kolena, koju je nedavno imao, sprečila da postigne još bolji rezultat. Nisam bio potpuno spreman zbog operacije, ali nadam se da ću se za nekih mesec i po dana vratiti punim treninzima, ukoliko sve bude kako treba rekao je Živanović.

sport,Univerzitet u Nišu,studenti,snaga,studentski izazov snage,medalje,takmicenje,teretana,teretana indeks,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.