Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Košarka

Humanost pobeđuje na kraju

Jovan Živković 8.6.2019. Komentari

Humanitarni turnir u basketu pod nazivom JCI 3NA3 održan je na terenima osnovne škole Dušan Radović. Od 16 takmičarskih ekipa, turnir je osvojila ekipa Beksleš2, ali pravi pobednik je bila humanost.

Foto: Andrijana Adamović

Turnir je počeo u 14 časova, dok je kraj usledio negde oko 20 časova. Tribine su bile solidno ispunjene, a prisustvo publike se povećavalo kako je turnir odmicao. Za sve učesnike bilo je na raspolaganju i piće kako bi se osvežili u pauzama između mečeva. Učešće je prijavilo 16 ekipa, što privatne kompanije, što pojedinci, željni da svojim primerom podignu svest o lošim uslovima osnovnog i srednjeg obrazovanja. Utakmice su ograničene na 10 minuta, s tim da, ukoliko dođe do nerešenog rezultata, ekipe odmah izvode slobodna bacanja, kako bi odlučile pobednika. Okupani znojem, po zaista sparnom vremenu, ovi momci su se borili za svaku loptu. Pobednik turnira na kraju je bila ekipa Beksleš2 koja je u finalu pobedila  Endžoing, rezultatom 16 : 15,  ali tek nakon produžetka i pet serije slobodnih bacanja (rezultat u regularnom delu je bio 12 : 12). Treće mesto pripalo je ekipi Beksleš1.

Foto: Andrijana Adamović                                                                                                                                 

   Foto: Andrijana Adamović                 

JCI 3NA3 se održava širom zemlje, a ovo je sedmi put zaredom da je Niš jedan od domaćina. Cilj ovog turnira jeste prikupljanje novčanih sredstava za unapređenje školovanja. Ove godine sredstva će se preusmeriti Osnovnoj školi Branko Miljkovićkako bi škola nadomestila nedostatke u vidu tehničkih pomagala za obavljanje nastave.


kao

Foto: Andrijana Adamović

I pored zaista neizvesnog i spektakularnog finala, rezultat ovde nije bitan. Barem ne sportski. Bitan je onaj ljudski, a on je pobedio pre nego što je turnir i počeo.

turnir,Humanost,košarka,basket,sport,humanitarna akcija,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.