Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Košarka

Košarkašice Studenta poražene od Partizana

Jovan Živković 13.10.2019. Komentari

Ekipa UŽKK Student poražena je 12. oktobra u drugom kolu Prve lige od ekipe ŽKK Partizan 1953 u sali Osnovne škole Duško Radović rezultatom 73 : 87 (17 : 22, 21 : 17, 16 : 31, 19 : 17). Utakmicu je pratilo gotovo 250 ljudi.

Foto: Jovan Živković

I pored dvocifrene razlike na kraju utakmice, košarkašice Studenta pružile su solidan otpor favorizovanom Partizanu. Niška ekipa je dobro otvorila utakmicu ubacivši sedam poena i dozvolivši protivniku tek jedan koš. Nije se dugo čekao odgovor košarkašica Partizana. Jakim presingom dobile su prvu četvrtinu razlikom od pet poena. Rezultatska klackalica viđena je i u drugoj četvrtini, koja je pripala ekipi Studenta, sa dva koša prednosti, pa je samo jedan poen razdvajao ova dva tima na poluvremenu.

Iskustvo gostujućih igračica došlo je do izražaja u trećoj četvrtini, koja je, kako to obično biva, bila ključna. Serijom od 10 : 0 pri vođstvu od 44 : 42, Partizan je sebi obezbedio zalihe za nastavak meča, koje su primorale protivnika na bržu i nesmotreniju igru. I pored tajm-auta, zaostatak od 16 poena bio je nepremostiv za ekipu Studenta. Hrabra igra nije bila dovoljna da se nadoknadi minus iz treće četvrtine, iako je i poslednja pripala Studentu. Partizan je iz Niša odneo pobedu, dok će košarkašice Studenta u sledećem kolu gostovati Radničkom u Kragujevcu.

UŽKK Student,sport,košarka,ŽKK Partizan,OŠ Duško Radović,poraz,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.