Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Ostali sportovi

Međunarodni turnir u golbalu okupio Balkance

Anastasija Arvai 1.7.2019. Komentari

U hali škole Miroslav Antić 30. juna održano je treće kolo međunarodnog turnira u golbalu u kojem je ekipa Naisa odnela dve pobede. Drugi međunarodni turnir u golbalu Nais 2019  okupio je pet ekipa iz Srbije, Crne Gore, Makedonije i Bosne i Hercegovine. Realizaciju turnira pomoglo je i 25 studenata Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja.

Foto: Anastasija Arvai

Turnir su u 10 časova otvorili Feniks iz Makedonije i Nais. Konačan rezultat bio je 11 : 1 za Nišlije. Sledeći na programu bio je okršaj Mladosti iz Beograda i Tešnja iz Bosne i Hercegovine, a završen je rezultatom 12 : 2 u korist Beograđana. Golbalisti Nikšića iz Crne Gore ubedljivo su pobedili u trećoj utakmici Feniks sa rezultatom 10 : 0. Treće kolo završeno je susretom Naisa i Tešnja u kojem je Nais pobedio sa 10 poena razlike. Utakmice u trajanju od 24 minuta igraju se na terenu širine 9 i dužine 18 metara sa zvučnom loptom kako bi igrači percipirali kretanje lopte.

FOTO: Staša Arvai

Foto: Anastasija Arvai

Profesor Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu Marko Aleksandrović rekao je za naš list da je ekipa kluba Nais početkom 2019. godine na međunarodnim igrama Malme Open osvojila visoko drugo mesto u konkurenciji 14 zemalja. Očekuje se medalja na svim takmičenjima, to je ono na šta su nas golbalisti Niša navikli od svog postojanja, istakao je Aleksandrović. Za Studentski dnevni list izjavu je dao i predsednik kluba Stefan Stevanović koji je rekao da je sport svuda oko nas Bitno je baviti se sportom, koliko god to zvučalo kliše. Zdravlje je na prvom mestu. Kroz sport pokazujem neku drugu stranu sebe, želim da dokažem sebi da nisam dobar samo u jednoj stvari, zaključio je Stevanović.

Golbal klub Nais osnovan je je 2017. godine i do sada dva puta osvojio državno prvensto i time Nišu po prvi put doneo titulu državnog prvaka u nekom muškom kolektivnom sportu. 

golbal,Međunarodni turnir u golbalu,Niš,Nais,sport,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.