Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Ostali sportovi

Ženski odbojkaški tim Filozofskog fakulteta osvojio 3. mesto na „Sportskim danima”

Miljan Janković 2.7.2021. Komentari

Dekanica Filozofskog fakulteta dr Natalija Jovanović 2. jula svečano je primila deo ženskog odbojkaškog tima Filozofskog fakulteta, koji je na nedavno završenom „Sportskom danu” studenata Univerziteta u Nišu osvojio 3. mesto. 

Foto: Miljan Janković

Za razliku od prošle godine kada je kapitenka ekipe bila Aleksandra Simić, ove godine, zbog Aleksandrinih obaveza na fakultetu, kapitenska traka pripala je Irini Veličković. Tim je sastavljen od studentkinja sa različitih departmana svih godina Filozofskog fakulteta. Za Sportske dane studentkinje su se pripremale na terenu OŠ Duško Radović, na kome je takmičenje i održano. Kako navode, zbog različitih obaveza trenirale su samostalno, jednom do dva puta nedeljno u večernjim satima, jer većina studentskih ekipa nema svoje trenere

Tim Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja i tim Elektronskog fakulteta predstavljali su najveću konkurenciju za odbojkašice. Ta dva fakulteta su vrlo fokusirana na sport. Ove godine je Elektronski fakultet imao jaku želju i stremio ka pobedi, rekle su članice tima. Dodale su i to da studentima prija bavljenje sportom, te da čak i oni koji se njime samo rekreativno bave imaju volju za treniranjem. Dekanica fakulteta dr Natalija Jovanović navodi da su sportski uspesi za fakultet važni, jer je Filozofski fakultet društveno-humanistički orijentisan, pa je svaka oblast u kojoj se razvijaju mladi ljudi važna. Bez obzira na to što više podstičemo intelektualne veštine studenata, nema zdravog intelektualca bez zdravog tela, pa nam je zbog toga fizička aktivnost bitna i podržaćemo je uvek, rekla je dekanica.

tim

Foto: Miljan Janković

U okviru Sportskog dana, koji je održan na terenima OŠ Duško Radović i u dvorištu Univerziteta, studenti su se kroz razne izazove nadmetali u fizičkoj snazi i raznim sportovima: košarci, odbojci, fudbalu, tenisu, stonom tenisu, atletici i šahu. Organizatori Sportskog dana su Sportsko udruženje studenata Univerziteta u Nišu i Studentski parlament Univerziteta u Nišu.

sport,odbojka,Filozofski fakultet,sportski dani,ženski odbojkaški tim,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.