Spoj obrazovanja i umetnosti na Balkan art forumu

Aleksandra Ničić 2018.
Komentari

Balkan art forum održaće se 5. i 6. oktobra na Fakultetu umetnosti i u zgradi Univerziteta. Svečano otvarnje je od 12 časova u Velikoj sali Univerziteta.

Foto: Fakultet umetnosti Niš

Tema ovogodišnjeg Balkan art foruma je Umetnost i kultura danas: Obrazovanje za umetnost i izazovi savremenosti. Na svečanom otvaranju će govoriti rektor Univerziteta u Nišu Dragan Antić, dekan Fakulteta umetnosti Suzana Kostić, predsednik Programskog odbora naučnog skupa Balkan Art Forum 2018  Danijela Stojanović, akademik i predsednik Ogranka SANU u Nišu Ninoslav D. Stojadinović.

Predavanja će održati direktorka flamanskog kulturnog centra De Markten u Briselu Nora Dekempener, naučni saradnik Muzikološkog instituta SANU Ivana Medić , kao i profesori sa Fakulteta umetnosti Boris Bunjac i Katarina Đorđević. Nakon toga, naučni skup će se odvijati kroz nekoliko sesija na Fakultetu umetnosti u Nišu.

U okviru umetničkog programa ovogodišnjeg Foruma svoje stvaralačke opuse predstaviće slikar i grafičar iz Belgije Mišel Barzin i slikarka i grafičarka iz Akademije umetnosti u Novom Sadu Anica Radošević Babić. Prezentacije su zakazane za 5. oktobar sa početkom u 20 sati u Koncertno-izložbenom prostoru FU.

Ulaz je slobodan.

Ključne reči: BARTF , bartf 2018 , Balkan Art Forum , balkan art forum 2018 ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.