Održan Dan otvorenih vrata na Filozofskom fakultetu

Jelena Živadinović 2018.
Komentari

Prvi u nizu u ovoj školskoj godini Dan otvorenih vrata održan je juče u prostorijama fakulteta. Prisutnima se obratila dekanica prof. dr Natalija Jovanović i student prodekan Marko Sotirović.

Foto: Jelena Živadinović

Dobrodošlicu u pobedničku ekipu prisutnima je poželela dekanica Filozofskog fakulteta, prof. dr Natalija Jovanović. Istakla je i to da ovaj fakultet nije slučajno ostvario najbolje rezultate poslednjih godina na prijemnim ispitima i da je najbolji u regionu. A zašto smo najbolji? Zato što radimo, zato što imamo odličnu ekipu, rekla je prof. Jovanović. Na pitanje koliko će akreditacija novog studijskog programa Nemački jezik i književnost značiti fakultetu, odgovorila je: Ovo je velika stvar! I za fakultet i za čitav region, jer je postojala velika potreba za predavačima nemačkog jezika. Takođe je istakla i da je biznis neumoljiv i da zahteva poznavanje ovog jezika.

O tome šta studiranje na Filozofskom fakultetu čini posebnim govorio je i student prodekan, Marko Sotirović. Ovde sam stekao nove prijatelje, obišao nova mesta, i što je najbitnije, naučio puno novih stvari, rekao je Marko. Istakao je i aktivnosti Saveza studenata i Studentskog parlamenta, kao što su putovanja, tribine, različite radionice, humanitarne akcije, sportski turniri. Nakon uvodnog dela, budući studenti su mogli da detaljnije porazgovaraju sa profesorima sa departmana za koje su zainteresovani, kao i da obiđu zgradu fakulteta.

Ključne reči: Dan otvorenih vrata , Filozofski fakultet u Nišu , Univerzitet u Nišu ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.