Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Fakulteti

Filozofski fakultet otvorio vrata za buduće studente

Katarina Mladenović 4.4.2019. Komentari

Zbog velikog interesovanja srednjoškolaca Filozofski fakultet je 3. aprila ponovo otvorio svoja vrata za buduće studente. Tom prilikom oni su mogli da se bliže upoznaju sa profesorima, fakultetskim prostorijama i programom rada svih departmana.

Foto: Aleksandar Đokić

Budućim brucošima dobrodošlicu je poželela dekanica prof. dr Natalija Jovanović, koja je naglasila činjenicu da za Filozofski fakultet postoji veliko interesovanje, što je pokazao i broj prisutnih. Mislim da je veoma važno što na ovom fakultetu vaspitavamo intelektualce i pomažemo studentima da razviju slobodno i kritičko mišljenje, rekla je Jovanovićeva.

Ona je takođe govorila o novim pravilima oko upisa na Filozofski fakultet. Naime, ukinut je test opšte informisanosti. Takođe, ukoliko neko ne bude upisao željeni smer, neće biti potrebe da polaže više prijemnih ispita. Maturanti će moći da napišu četiri alternativna smera i biće preraspoređeni na onaj smer na kome bude bilo mesta.

Student prodekan, Marko Sotirović, govorio je malo više o samom studiranju, nastavnim i vannastavnim aktivnostima, uključujući nezaobilazne studentske žurke, a pet devojaka sa smera Ruski jezik i književnost pokazalo je svoje znanje ovog jezika kroz izvođenje numere na ruskom. Zatim su dodeljene nagrade sa takmičenja iz poznavanja francuskog jezika na kome su učestvovali osnovci i srednjoškolci. Nagrade za srednjoškolce bile su, pored ostalog, i oslobađanje od naknade za pripremnu nastavu i prijemni ispit. Obraćanje je zaključila Teodora Pejčić, koja je otpevala francusku šansonu. Nakon toga, budući studenti mogli su da se malo bolje upoznaju sa samim fakultetom.

Filozofski fakultet u Nišu,Dan otvorenih vrata,studenti,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.