Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Fakulteti

Dodeljene nagrade za najbolje filozofske eseje

Jelena Živadinović 8.4.2019. Komentari

Na Filozofskom fakultetu su danas dodeljene nagrade učenicima srednjih škola koji su poslali svoje radove na Konkurs za najbolji filozofski esej. Konkurs je organizovao Departman za filozofiju, a nagrade je uručila asistentkinja na ovom departmanu Anđelija Milić.

Foto: Aleksandra Ničić

Odluku o rangiranju kandidata donela je šestočlana komisija i to dr Zoran Dimić, dr Bojan Blagojević, mast. Anđelija Milić, mast. Ivan Nikolić, mast. Dušan Milenković i Milan Jovanović. Prvu nagradu osvojila je učenica Knjaževačke gimnazije Anđelija Aranđelović čiji je rad bio na temu Opravdati smrtnu kaznu ili ne. Ovo je prva nagrada koja je vezana za ovaj fakultet, a želja mi je i nadam se da ću ovde studirati, izjavila je Anđelija za naš list. Takođe je istakla da joj je sam konkurs bio jako interesantan, teme zanimljive, pa je i pisanje išlo bez problema.

Druga nagrada pripala je učeniku Gimnazije Bora Stanković iz Vranja Miši Stankoviću. On je rekao da mu ova nagrada znači pre svega zato što je njegov rad priznat i ima potvrdu da je napisao kvalitetan esej. Treću nagradu osvojila je učenica Knjaževačke gimnazije Ljubica PetrovićNagrada mi dosta znači, zato što je ovo prvi put da sam učestvovala na nekom takmičenju, istakla je Ljubica. Učenici su ovom prilikom porazgovarali i sa profesorima i asistentima Departmana za filozofiju i razmenili svoja iskustva.

Departman za filozofiju,Filozofski fakultet u Nišu,najbolji filozofski esej,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.