Tribina o sterilitetu na Filozofskom fakultetu

Tamara Radovanović 2019.
Komentari

Tribina o sterilitetu pod nazivom Kada roda neće da sleti biće održana 15. juna u sali 434 na Filozofskom fakultetu, u saradnji sa Udruženjem Porodična filharmonija. Početak je zakazan za 11 časova.

Foto: www.filfak.ni.ac.rs

Na tribini će govoriti član Udruženja Porodična filharmonija Nina Dragićević, predsednik Udruženja Šansa za roditeljstvo Sandra Jovanović, subspecijalista fertiliteta i steriliteta i direktor specijalne bolnice za lečenje steriliteta Spebo medikal dr Nebojša Marković, psihodramski terapeut Milica Glintić i dekan Filozofskog fakulteta prof. dr Natalija Jovanović.

Sterilitet predstavlja kompleksan problem sa kojim se suočava sve veći broj parova u Srbiji. Na tribini će, pre svega, biti razmatrana psihološka strana, kao i eventualna rešenja ovog problema. Biće ispričane i lične priče o borbi sa sterilitetom, kroz izlaganja učesnika tribine i projekciju dokumentarnog filma pod nazivom Putovanje do bebe. U drugom delu tribine, govoriće se o medicinskim aspektima i značaju psihoterapijskog rada sa parovima. Damjana Panić i Milica Mitrović predstaviće rezultate istraživanja na temu psihološkog statusa osoba koje su u postupku vantelesne oplodnje. Takođe, prof. dr Jelena Opsenica Kostić prikazaće rezultate istraživanja stavova studenata o doniranju gameta

Tribina je otvorena za sve zainteresovane, ali je neophodno poslati prijavu na imejl Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

Ključne reči: studenti , fakulteti , Kada roda neće da sleti , tribina , Filozofski fakultet u Nišu , sterilitet ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.