Ko čuva Vaše podatke?

Jovan Živković 2019.
Komentari

Tribina pod nazivom Ko čuva Vaše podatke? biće održana 18. oktobra od 12 časova na Pravnom fakultetu. Istog dana od 16 časova u EU info kutku održaće se radionica posvećena praktičnoj primeni Zakona o zaštiti podataka o ličnosti.

Foto: www.labovick.com

Opšta uredba o zaštiti podataka stupila je u EU na snagu maja 2018. godine, sa ciljem da vrati kontrolu nad podacima u ruke korisnika. Po uzoru na nju, 21. avgusta ove godine i u Srbiji se primenjuje novi Zakon o zaštiti podataka o ličnosti. Tim povodom, na tribini na Pravnom fakultetu govoriće advokat Rodoljub Šabić, IT stručnjak Aleksandar Benić, kao i prof. dr Miroslav Lazić sa Pravnog fakulteta, dok će moderator biti Zorana Ristić. Oni će govoriti o tome ko čuva naše podatke, koja su naša prava i kakve su obaveze rukovalaca podacima, kako zaštititi sopstvenu privatnost, kao i o drugim stvarima u vezi sa ovom temom. Tribinu organizuju Pravni fakultet Univerziteta u Nišu, EU info kutak i Media i reform centar.

Radionica u EU info kutku namenjena je studentima prava, žurnalistike i komunikologije, a predavači će biti govornici sa tribine. Zainteresovani za radionicu mogu se prijaviti mejlom na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

Ključne reči: radionica , zakon , EU info kutak , podaci , zaštita podataka , studenti , fakulteti , pravni fakultet , mirc , studentski zivot , Srbija ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.