Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Fakulteti

Ko čuva Vaše podatke?

Jovan Živković 14.10.2019. Komentari

Tribina pod nazivom Ko čuva Vaše podatke? biće održana 18. oktobra od 12 časova na Pravnom fakultetu. Istog dana od 16 časova u EU info kutku održaće se radionica posvećena praktičnoj primeni Zakona o zaštiti podataka o ličnosti.

Foto: www.labovick.com

Opšta uredba o zaštiti podataka stupila je u EU na snagu maja 2018. godine, sa ciljem da vrati kontrolu nad podacima u ruke korisnika. Po uzoru na nju, 21. avgusta ove godine i u Srbiji se primenjuje novi Zakon o zaštiti podataka o ličnosti. Tim povodom, na tribini na Pravnom fakultetu govoriće advokat Rodoljub Šabić, IT stručnjak Aleksandar Benić, kao i prof. dr Miroslav Lazić sa Pravnog fakulteta, dok će moderator biti Zorana Ristić. Oni će govoriti o tome ko čuva naše podatke, koja su naša prava i kakve su obaveze rukovalaca podacima, kako zaštititi sopstvenu privatnost, kao i o drugim stvarima u vezi sa ovom temom. Tribinu organizuju Pravni fakultet Univerziteta u Nišu, EU info kutak i Media i reform centar.

Radionica u EU info kutku namenjena je studentima prava, žurnalistike i komunikologije, a predavači će biti govornici sa tribine. Zainteresovani za radionicu mogu se prijaviti mejlom na .

radionica,zakon,EU info kutak,podaci,zaštita podataka,studenti,fakulteti,pravni fakultet,mirc,studentski zivot,Srbija,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.