Advokati Toma Fila i Vladimir Domazet na Pravnom fakultetu

Tijana Milenković 2019.
Komentari

Tribina pod nazivom Haški tribunal − rad i rasplet biće održana 12. decembra u amfiteatru Pravnog fakulteta, a predavači će biti advokati Toma Fila i Vladimir Domazet. Početak je zakazan za 18 časova.

Foto: www.edmedicationguide.com

Toma Fila i Vladimir Domazet će pričati o radu Haškog tribunala, o njegovom cilju i značaju, kao i o tome koliko je objektivan i pristrasan, a posetioci će čuti i nešto više o njihovim karijerama. Toma Fila je osnivač Advokatske kancelarije Fila. Branio je okrivljene u više hiljada predmeta, najčešće okrivljene za najteža krivična dela. Postupao je kao glavni branilac u pet predmeta pred Međunarodnim tribunalom za bivšu Jugoslaviju u Hagu i bio je predsednik Advokatske komore Srbije u periodu od 1990. do 1994. godine. Vladimir Domazet bio je član advokatske komore pri Haškom tribunalu od osnivanja, bio je branilac brojnih haških optuženika u čijim odbranama je učestvovao tokom postojanja tribunala za ratne zločine u Hagu. Domazet je bio predsednik Advokatske komore Niša i potpredsednik Advokatske komore Srbije u dva mandata.

Događaj organizuje Savez studenata Pravnog fakulteta u saradnji sa Studentskim parlamentom.

Ulaz je slobodan.

Ključne reči: Vladimir Domazet , toma fila , advokat , studenti , Haški tribunal , pravni fakultet , fakulteti , Niš , pravo ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.