Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Fakulteti

„Bajkovite večeri” na Filozofskom fakultetu

Dragan Jevremović 22.12.2019. Komentari

Na Filozofskom fakultetu će se od 23. do 27 decembra održati Bajkovite večeri na kojima će se prikazivati filmovi rađeni po motivima ruskih narodnih bajki. Projekcije će se svakog dana prikazivati od 19 časova u sali 433, dok će 26. decembra projekcija biti održana u sali 434.

Foto: www.imdb.com

Za prvi dan zakazana je projekcija filma Morozko iz 1964. godine. Film je rađen po istoimenoj bajci, režiju potpisuje Aleksander Rou, dok glavne uloge tumače Eduard Izotov, Natalja Sedih i Aleksandar Hvilja. Radnja prati mladića Ivana i devojku Nastjenjku. Zla maćeha je devojku poslala u šumu da umre, a Ivan pokušava da je pronađe i spasi pri čemu mu pomaže kralj zime Morozko. Film Noć uoči Božića prikazaće se 24. decembra. Film je adaptacija knjige kratkih priča Noći na selu u blizini Dikanke Nikolaja Gogolja. Trećeg dana prikazaće se film Varvara − lepotica iz 1969. godine, još jedan film koji je režirao Aleksander Rou.

Film Knjiga majstora iz 2009. godine biće prikazan 26. decembra. Ovo je prvi film koji je kompanija Volt Dizni snimila po motivima ruskih bajki i u kojem učestvuju samo ruski glumci. Kada se kamena princeza oslobodi okova, svet je u opasnosti, a Ivan mora da savlada princezu i spasi život ljubljene Kaće. Režiser je Vadim Sokolovski, a glavne uloge tumače Maksim Loktionov i Marija Andrejeva. Poslednjeg dana biće prikazan film Poslednji junak. Čudnim spletom okolnosti Ivan završi u Belogoriji, paralelnom svetu u kom žive junaci iz ruskih bajki, koji su podeljeni u dva tabora i bore se oko čudotvornog mača koji je pripadao Ilji Muromecu. Glavne uloge tumače Viktor Kornijak i Mila Sivackaja, dok režiju potpisuje Dmitri Djačenko.

Ulaz je slobodan.

fakulteti,Filozofski fakultet u Nišu,ruski filmovi,bajkovite večeri,filmovi,studenti,rusija,Niš,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.