Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Fakulteti

Nedelja Departmana za komunikologiju i novinarstvo

Ksenija Dimitrijević 2.5.2021. Komentari

Departman za komunikologiju i novinarstvo će u periodu od 5. do 8. maja organizovati tradicionalnu Nedelju Departmana posvećenu aktivnostima koje se realizuju na studijskim programima Novinarstvo i Komunikologija i odnosi sa javnošću.

Foto: unsplash.com

Departman za komunikologiju i novinarstvo organizuje Nedelju departmana, koja će biti održana u sedmici kada se obeležava Svetski dan slobode medija, trećeg maja. Nedelja Departmana zbog epidemiološke situacije biće organizovana onlajn. Zainteresovani će imati priliku da razgovaraju sa Jelenom Zorić, novinarkom i reporterkom televizije N1. Srednjoškolci će moći da se upoznaju sa mogućnostima koje nude studije novinarstva i komunikologije kroz razgovor sa nastavnicima i saradnicima na Departmanu. U okviru aktivnosti predviđenih za ovu nedelju održaće se i, tribina na temu Značaj medijske pismenosti i medijski izazovi, koju će voditi profesori sa Departmana za komunikologiju i novinarstvo.

Kako je program namenjen prvenstveno srednjoškolcima, Filozofski fakultet je za njih raspisao dva konkursa. Prvi konkurs je za najbolji esej na temu Mediji i pandemija, gde se od učesnika očekuje da iznesu svoje stavove, zapažanja i zaključke o lažnim vestima, dezinformacijama i medijskoj slobodi. Važno je da tekst ne bude duži od dve strane A4 formata. Drugi konkurs je vezan za dokumentarnu fotografiju na temu Napušteni objekti Nišavskog okruga. Cilj ovog konkursa je da ukaže na probleme napuštenih objekata i lokacija, kao i na razloge njihovog napuštanja. 

Krajnji rok za slanje radova je 7. maj do 12 sati na adresu , dok će proglašenje najboljih radova biti 8. maja u 12 sati. Učenici, čiji radovi budu proglašeni za najbolje, biće oslobođeni plaćanja prijemnog ispita.

Za učešće u onlajn aktivnostima nije potrebna prethodna prijava, a više informacija možete naći na sajtu Filozofskog fakulteta.

fakulteti,nedelja departmana,komunikologija,novinarstvo,odnosi sa javnošću,Filozofski fakultet,konkurs,medji,onlajn,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.