Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Fakulteti

Jubilarna 30. godina postojanja srbistike na Filozofskom fakultetu

Aleksandar Đokić 23.5.2018. Komentari

Povodom Dana slovenske pismenosti, na Filozofskom fakultetu danas je proslavljeno 30 godina postojanja Departmana za srbistiku. 

Foto: Aleksandar Đokić

Studentima se obratila prof. dr Jordana Marković, koja je istakla da ima najduži staž na Filozofskom fakultetu, upravo na Departmanu za srbistiku. Napomenula je da su, pre svega, za osnivanje departmana najzaslužnija dva profesora: prof. dr Nedeljko Bogdanović i prof. dr Miroljub Stojanović. Kada su u pitanju svršeni studenti srbistike, imala je samo reči hvale. Svršeni studenti srbistike su uspešni naučni radnici u svetu i kod nas, lektori za srpski jezik na univerzitetima u inostranstvu. Najbrojniji su oni koji rade u prosveti. Nastojimo da sa njima budemo u kontaktu i po njihovom diplomiranju kako bismo jedni drugima bili od uzajamne koristi, istakla je prof. Marković. Dodala je i da bivši studenti sada rade na univerzitetima u inostranstvu, kao što su oni u Engleskoj, Austriji, ali i Australiji. Uspešni su lektori i podučavaju strance srpskom jeziku u Bugarskoj, Rumuniji, Kini, Španiji, Francuskoj.

Prof. dr Natalija Jovanović, dekanica Filozofskog fakulteta, uručila je plakete kao zahvalnicu za doprinos Filozofskom fakultetu profesoru dr Nedeljku Bogdanoviću i ćerki prof. Miroljuba Stojanovića. 

Filozofski fakultet,Filozofski fakultet u Nišu,srbistika,proslava,Dan slovenske pismenosti,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.