Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Studenti

O studentskim razmenama na događaju „Erasmus + Cafe”

Ksenija Dimitrijević 11.7.2021. Komentari

Događaj „Erasmus + Cafe” održan je 10. jula u kafiću „Labeerint”. Prisutni su slušali o raznim iskustvima sa razmena i različitim programima mobilnosti, kao i o prednostima i poteškoćama sa kojima su se studenti i učenici susretali prilikom razmene.

Foto: Jelena Todorović

Događaj je započet iskustvom o razmeni u Španiji i  kako profesori gledaju na razmene, o čemu  je govorila master ekonomstkinja Tamara Jakovljević. Pričala je o razmeni kao velikom iskustvu koje ju je promenilo kao osobu, menjajući njene poglede na svet, a takođe, osvrnula se na priznavanje položenih ispita, gostoljubivim stanovnicima Španije i provodu koji ona pruža. Kao jednu od bitnijih stvari izdvojila je da su troškovi dokumentacije jako mali i da oni nastaju kada se na razmenu ode.

U toku večeri, pored Jakovljevićeve, govorio je i Stefan Janaćković. Prisutnima je pričao o važnosti samog konkurisanja za razmenu, da li se odlazi zbog novca, provoda i učenja jezika ili radi studiranja. Dotakao se i teme o karantinu, kao jednoj lošoj strani razmene. Ponesite sa sobom dobru volju, ne može vam biti loše, istako je Janaćković. Događaj je priveden kraju napomeom Luke Đorđevića da je najvažnije i osnovno na razmeni učenje jezika i veština za komunikaciju, ali i usavršavanje na svim poljima koja su ponuđena.

Erasmus + Cafe događaj organizovala je Erasmus studentska mreža Niš, a podržan je od strane Delegacije Evropske unije u Srbiji.

studenti,razmena studenata,Erazmuz studentska mreža,Učenici srednjih škola,Studentska mobilnost,LABEERINT,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.