Raspisan konkurs Fondacije Konrad Adenauer

Aleksandra Đokić 2019.
Komentari

Nemačka Fondacija Konrad Adenauer raspisuje konkurs za dodelu stipendije za master i doktorske studije u SR Nemačkoj. Konkurs je otvoren do 28. februara.

 

Foto: techno.bigmir.net

Na konkurs se mogu prijaviti studenti državljani Republike Srbije koji imaju završene četvorogodišnje studije i položen diplomski rad, a starosna granica kandidata je do 30 godina u trenutku prijavljivanja. Program stipendiranja se ne odnosi na lekare specijaliste humane medicine, stomatologije i veterine. Iznos stipendije za životne troškove za master studije je 850 evra, a za doktorske studije 1100 evra. Neki od uslova koji su potrebni za kandidovanje su da je kandidat na studijama ostvario prosek najmanje 8,5, da poznaje engleski ili nemački jezik, jer je studiranje u Nemačkoj moguće samo na engleskom ili nemačkom jeziku, minimum položen test iz nemačkog jezika B1 sa ocenom dobar. Ostale uslove možete pročitati na sajtu Univerziteta, a prijavni formulari i lista sa neophodnom dokumentacijom nalaze se na internet stranici Fondacije Konrad Adenauer, Fejsbuk stranici Fondacije Konrad Adenauer Beograd, Infostud-u i Internet stranici fakulteta. Dokumentacija se dostavlja na srpskom i nemačkom jeziku. Dokumentacija se prevodi na nemački jezik i mora da bude overena od strane sudskog tumača za nemački jezik

Zainteresovani kandidati svoju prijavu mogu dostaviti lično ili putem pošte na adresu: Kralja Petra 3, 11000 Beograd. Studenti koji budu izabrani u uži krug, biće pozvani putem imejla na razgovor sa članovima komisije za dodelu stipendija. Za sve dodatne informacije obratite se putem imejla na adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili na telefone 011/3285209, 011/210211, 062/260638.

Ključne reči: FONDACIJA KONRAD ADENAUER , stipendiranje studenata , studenti , konkursi ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.