Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Konkursi

Raspisan konkurs za stipendije Vlade Rumunije

Tamara Radovanović 15.1.2020. Komentari

Otvoren je konkurs za stipendije namenjene za osnovne, master i doktorske studije na rumunskim univerzitetima. Rok za prijavu je 2. mart.

Foto: www.theapricity.com

Za studiranje u Rumuniji biće dodeljeno ukupno 85 stipendija, s tim što kandidati ne smeju imati rumunsko državljanstvo. Takođe, kandidati moraju priložiti potvrdu o studiranju sa akreditovane visokoškolske ustanove, a najmanji prosek koji mogu imati je sedam (7.00). Što se tiče starosne granice, mogu konkurisati studenti osnovnih i master studija koji nemaju više od 35 godina, kao i studenti doktorskih studija koji nemaju više od 45 godina

Neke od potencijalnih oblasti studiranja su arhitektura, vizuelna umetnost, rumunska kultura i civilizacija, novinarstvo, političke i administrativne nauke, poljoprivredne nauke i veterina. Stipendije se ne dodeljuju u oblasti medicine, stomatologije i farmacije. Predavanja će biti na rumunskom jeziku, pa će studentima koji ga ne znaju biti ponuđena dodatna, pripremna godina za proučavanje ovog jezika. 

Prijavljivanje se obavlja tako što se dva popunjena formulara i sva dokumentacija šalju na adresu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, sa naznakom: Za stipendiranje Vlade Rumunije za 2020/2021. godinu. Detaljne informacije o konkursu, kao i spisak neophodnih dokumenata mogu se naći na integralnom linku konkursa.

konkursi,studenti,stipendije,studentski zivot,fakulteti,rumunija,vlada,Univerzitet u Nišu,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.