Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Organizacije

Održan Youth Speak Forum

Ljubica Slavković 17.11.2018. Foto Komentari

Studentska organizacija AIESEC organizovala je Youth Speak Forum u Oficirskom domu, 16. novembra.  Na Forumu je učestvovalo oko 170 studenata i đaka.

Foto: Aleksandra Ničić

Prisustvovali su i Predrag Ćirić iz Nišvila, kao i predstavnica UN-a Željka Topalović. Projekat je podržan od strane ministarstva, a aktivni učesnici su na kraju foruma dobili sertifikateYouth Speak Forum je projekat koji se održava u preko 120 zemalja sveta. Ovo je četvrta godina kako se realizuje u Srbiji − u Beogradu, Nišu, Kragujevcu i Novom Sadu. Organizator je međunarodna studentska organizacija AIESEC. Konferencija omogućava mladim ljudima da razmenjuju mišljenja, ideje i stavove sa predstavnicima korporativnog i javnog sektora, ali i da steknu veću sliku o problemima današnjice i da nauče kako da se součavaju sa njima. Projekat se bazira na buđenju svesti kod mladih kada je u pitanju neformalno obrazovanje, kao i na učenju o aktivizmu i preduzetništvu. Cilj foruma jeste da se mladi što više uključuju kako bi postigli sopstvene ciljeve, a da im u tome predavači na forumu pomognu. Tema ovogodišnjeg foruma je Chase the vision.

PR AIESEC-a Emilija Jovanović je za naš list rekla da se za učešće na forumu oglasilo dosta studenata i đaka i da svi dobro funkcionišu u određenim zadacima, koje rade zajedno. Kako je kazala, razlika u nivou obrazovanja se ne primećuje, jer je suština da zajedno rade i da se dogovaraju. Podelili smo ih u grupe, gde preko zadataka stiču teorijsko znanje, koje će, naravno, primeniti praktično, rekla je .U grupama su da bi delili mišljenja, ideje i diskutovali o različitim temama, što će ih dovesti do nekih inovacija. Sve što ovde budu naučili, neće im značiti samo za fakultet, nego i za svakodnevni životdodala je.

46488335 508097026370975 7968929638653100032 n

PR Emilija Jovanović, Foto: Aleksandra Ničić

Forum je učesnicima bio zanimljiv, jer pruža neka nova znanja, sa kojima se do sada nisu susretali. Na našem fakultetu se nismo susreli sa nekim stvarima vezanim za IT, a ovde sam čuo nešto novo, rekao je student komunikologije Vukašin Đorđević. Kao posebno zanimljiv segment Foruma ističe nova poznanstva i kontakte. Stoga je dodao da su ljudi sjajni i da je prijatan ambijent za rad.

Neki od partnera konferencije i celog forma su Johnson ElectricHostingBuy i ApexSQL. Naredni forum je zakazan 19. novembra u Novom Sadu u Rektoratu Univerziteta.

Aiesec,Youth Speak Forum,Chase the vision,

Foto galerija

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.