Otvorena prijava za trening o dezinformacijama i tehnikama provere sadržaja

Emilija Kostić 2020.
Komentari

Novosadska novinarska škola organizuje trening o dekonstrukciji dezinformacija za studente novinarstva iz Novog Sada, Beograda i Niša. Trening će se održati 6. i 7. marta u Novom Sadu, a prijava traje do 25. februara. 

Foto: hewlett.org

Učesnici treninga će biti u mogućnosti da steknu praktične veštine u identifikaciji dezinformacija i monitoringu izvora lažnih informacija. Trening je dizajniran tako da učesnicima pruži znanja o temi kroz primere, dostupne onlajn alate i iskustva novinara koji rade na dekonstrukciji lažnih vesti. Takođe, mogu steći sposobnost da identifikuju mreže dezinformacija, da pronađu autentičan izvor neke izjave, priče i tvrdnje, da prepoznaju lažne naloge na društvenim mrežama, kao i da verifikuju autentičnost fotografija i video-zapisa i da izveštavaju o lažnim vestima. Predavači će biti saradnice Novosadske novinarske škole i novinarke redakcije Fake News Tragač. 

Uslov za prijavu je da osoba bude student novinarstva ili srodne oblasti ili da poseduje iskustvo u radu u nekom mediju. Biće primljeno do 15 prijavljenih učesnika. Učešće je besplatno. Novosadska novinarska škola pokriva troškove puta i smeštaja za učesnike van Novog Sada. Zainteresovani se mogu prijaviti na link: http://skr.rs/AeG. Sva pitanja se mogu poslati na mejl organizatorke Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

Trening se organizuje u okviru projekta Promoting Media Information Literacy and strengthening independent media in the Western Balkans koji realizuje organizacija Albany Associates iz Velike Britanije i Mediacentar Sarajevo iz Bosne i Hercegovine sa drugim organizacijama iz regiona, među kojima je Novosadska novinarska škola.

Ključne reči: studenti , dezinformacije , provera sadržaja , autentični izvori informacija , mediji , Albany Associates ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.