Prijava

Detaljna pretraga

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Studentski život

Predstavljen program za Dane Univerziteta

Anastasija Arvai 11.6.2019. Komentari

Studentski kulturni centar će sa ciljem obeležavanja svečanosti dana Univerziteta u Nišu predstaviti raznovrstan program na nekoliko gradskih lokacija. Manifestacija sa brojnim gostima će trajati od 14. do 16. juna.

Banovina u Nišu / www.mediapress.rs

Obeležavanje tradicije ove godine počeće 14. juna, nastupom Akademskog mešovitog hora SKC-a, koji predvodi Zoran Stanisavljević. Početak koncerta je u 20 časova u dvorištu Banovine, a kao gosti nastupaju Ženski akademski hor i solisti. Drugog dana proslave Psihološko savetovalište SKC-a održaće tribinu u velikoj sali Univerziteta na temu Duboki strahovi i egzistencijalna strahovanja savremenog čoveka. Predavanje počinje od 11.30 časova, dok je ulaz je slobodan. Na tribini će govoriti Vladan Beara, psiholog koji se psihoterapijom bavi duže od 20 godina i radi sa ratnim veteranima i ratom traumatizovanim osobama u Centru za Ratnu Traumu u Novom Sadu od 1999. Zbog ograničenog broja mesta zaiteresovani mogu popunitii prijavu

Program Akademskog pozorišta rezervisan je za 21 čas, u istom danu. Publici će biti predstavljene četiri predstave, a prva od njih − Mamin dašak u svemiru je 20 puta nagrađivana. Nakon nje glumci će odigrati Laki komad, zatim Kabare, kabare, a  program će zatvoriti teatar improvizacije sa Scenom bez imena. Poslednjeg dana u gostima je Blackberries band i solisti Danijel Kajmakoski, Oliver Katić i Andrijana Stanković. Nakon svirke biće održana žurka na kojoj će od 21 čas nastupiti di-džej Zarez. Ulaznice se mogu naći u prostorijama studentskih parlamenata niških fakulteta. Pored svega, Marleni Baraguera je ovogodišnji specijalni gost, koja je profesor plesa iz Kolumbije i zajedno će sa članovima Akademskog folklornog ansambla Oro organizovati radionice posvećene kolumbijskom plesu i salsi. U okviru njene posete u četvrtak se organizuje otvoreni dan, a ona će tokom nedelje održati treninge u školama plesa Primavera i Sving. O ovom progarmu će zainteresovani biti dodatno upućeni putem medija i društvenih mreža.

Događaj je otvorenog tipa i svi zainteresovani studenti i građani mogu da prisustvuju, a dodatne informacije mogu se naći preko telefona Studentskog kulturnog centra ili medija Univerziteta u Nišu.

skc,Univerzitet u Nišu,akademski hor,akademsko pozorište,žurka,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.