Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Studentski život

Simulacije intervjua na „Pharm Fair-u"

Jovana Kovačević 17.11.2019. Komentari

Posetioci Pharm Fair-a, koji je održan na Medicinskom fakultetu 16. i 17. novembra, imali su priliku da se oprobaju u simuliranim intervjuima sa predstavnicima farmaceutskih kompanija i apoteka.

Jovana Kovačević

Tokom prvog dana Pharm Fair-a održane su radionica o pisanju CV-a i motivacionog pisma i radionica o ponašanju na intervjuu za posao, a narednog dana su polaznici tih radionica imali priliku da primene ono su naučili, i to u razgovorima sa predstavnicima kompanija kao što su Gedeon Richter LTD, Novo Nordis, Salveo, Servier, Nelt Pharmaceutics, Benu apoteke i drugim. Asocijacija studenata farmacije (NiPSA), koja je organizator Phram Fair-a, ostvarila je saradnju sa apotekama i farmaceutskim kompanijama kako bi mladima, prvenstveno studentima farmacije, pomogla u osposobljavanju za stupanje na tržište rada i sticanju kontakata sa potencijalnim poslodavcima.

Za studente završne godine posebno je značajno to što su na simulacijama intervjua imali priliku da se upoznaju sa predstavnicima kompanija i tako steknu priliku za buduće zaposlenje. Studentkinja završne godine farmacije Miona Bogosavljević rekla je za naš list da veruje da joj razgovori sa kompanijama mogu pomoći u tome. Nadam se da sam uspela sebe da predstavim u najboljem svetlu. Mislim da sam videla pozitivne povratne informacije od osobe koja me je intervjuisala, tako da se nadam da će mi ova simulacija koristiti, dodala je. Što se samog Pharm Fair-a, smatra da su ta dva dana su stvarno bila jako korisna. Izdvojila je radioicu za pisanje CV-a i simulaciju intervjua rekavši: Nikada do sada nisam pisala CV, nisam znala kako se piše, a i simulacija intervjua za posao mi je mnogo pomogla.

 

IMG 20191117 131917

Foto: Jovana Kovačević

Prema rečima ogranizatora, zainteresovanost za Pharm fair bila je velika. Doktor medicine i medicinski prodajni predstavnik u kompaniji Salveo Jovana Kocić rekla je za naš list: Učestvovali su zaista mladi i talentovani ljudi koje je intresovalo kako zapravo funkcioniše jedna farmaceutska kompanija i koji je najlakši način da dođu do pozicije u nekoj farmaceutskoj kompaniji, najčešće za poziciju stručnog saradnika. Kako dodaje, imali su dosta pitanja i bili su zainteresovani i otvoreni.

Koliko je Pharm Fair koristio studentima, potvrdio je još jedan student završne godine farmacije Vladimir Krstić. Kako je kazao, to mu je bio prvi intervju i imao je tremu, ali je bio srećan što je video kako sve funkcioniše. Bila je sasvim opuštena atmosfera. Pričali smo o mogućnostima, o svemu što nudi njihova kompanija, o svemu što mogu ja kao budući farmaceut da doprinesem njima i sasvim sam zadovoljan kako je protekao taj razgovor, dodao je.

pharm fair,Medicinski fakultet u Nišu,NiPSA,farmacija,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.