Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Studentski život

Studenti istorije kreirali digitalnu mapu kulturno-istorijskih znamenitosti Niša

Tamara Radovanović 22.11.2019. Komentari

Studenti Departmana za istoriju na Filozofskom fakultetu izradili su projekat pod nazivom Digitalna mapa kulturno-istorijskih znamenitosti Grada Niša. Projekat će biti predstavljen 28. novembra na konferenciji studentskih projekata IEEESTEC na Elektronskom fakultetu.

Foto: www.arcgis.com

Projekat su radile studentkinje Nina Stojiljković, Anđela Milosavljević i Anđela Tasić, pod mentorstvom doc. dr Vladimira Aleksića sa Departmana za istoriju. Zamisao je da se istorija kao humanistička nauka digitalizuje i uvede u svet savremenih tehnologija. Saznanja o kulturnim spomenicima Niša i okoline pretočena su u AreGIS informacioni sistem, koji omogućava rad sa mapama i geografskim informacijama, njihovo kreiranje, analiziranje i deljenje. Predlog doc. dr Vladimira Aleksića da se ovaj program priključi internom departmanskom projektu usvojen je novembra 2018. godine na sednici Departmana.

Ulaz na IEEESTEC biće slobodan za sve zainteresovane, a svi studentski radovi biće prezentovani u periodu od 11 do 15.30 časova u holu M1.

studenti,studentski zivot,fakulteti,istorija,Filozofski fakultet u Nišu,Departman za istoriju,mapa,Niš,kultura,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.