Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Studentski život

Predavanje o socijalnoj (ne)pravdi za studente društveno-humanističkih nauka

Tamara Radovanović 15.2.2020. Komentari

Tim za izradu časopisa Udruženja OPTIM-UM održaće interaktivno predavanje pod nazivom Socijalna (ne)pravda 2. i 3. marta u Odboru za ljudska prava. Početak je za oba dana zakazan za 17 časova.

Foto: www.integrallife.com

Predavanje je namenjeno studentima društveno-humanističkih nauka, a učesnici će imati priliku da saznaju šta se tačno podrazumeva pod pojmom socijalne (ne)pravde. Biće reči i o tome da li je Srbija zemlja socijalne pravde, bližimo li se evropskom modelu ili smo još uvek daleko od njega, koji su principi socijalne pravde i da li ih ispunjavamo, kao i o tome kako mladi mogu uticati na širenje svesti o važnosti socijalne pravde. Drugog dana učesnici će imati mogućnost da nauče kako se pišu seminarski i istraživački rad i esej. Posle predavanja počeće proces pisanja uz podršku mentora, a najbolji radovi će biti objavljeni u drugom broju časopisa Socijalna (ne)pravda, nakon čega je najavljen i naučni skup.

Učešće je besplatno, ali je zbog ograničenog broja neophodno prijaviti se putem imejl adrese . U prijavi treba navesti ime, prezime, fakultet, departman i broj telefona.

 

studenti,studentski zivot,fakulteti,optimum,udruženje,predavanje,socijalna pravda,socijalna nepravda,odbor za ljudska prava,Niš,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.