Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Zabava i muzika

Uz zvuke salse završen „Nišvil”

Jelena Ilić 16.8.2021. Komentari

Deseto veče džez festivala „Nišvila”, a ujedno i četvrto u okviru glavnog programa „Earth/Sky stage-a”, održano je 15. avgusta sa početkom u 19.30 časova. Brojni izvođači među kojima su Dragan Milovanović i „International jazz band – Takeshi Suda and friends”, „Uroš Perić & Mambo Stars”, „Tango Jazz Quartet” i Omladinska filharmonija „Naissus” smenjivali su se na glavnoj sceni. 

Foto: Aleksa Živković

Omladinska filharmonija Naisus osnovana je oktobra 2010. godine na inicijativu dirigenta Zorana Andrića. Ovaj veliki ansambl čine mladi od 16 do 29 godina iz 18 gradova Srbije, od Subotice do Leskovca. Nastupali su širom Srbije, u Austriji, Italiji, Češkoj, Slovačkoj i Bugarskoj i do sada su održali više od 20 celovečernjih koncerata. Svirajući najpre širom Argentine i stičući brojne ljubitelje, Kvartet Tango Jazz od 2011. godine osvaja i evropsku muzičku scenu, do sada nastupajući u Nemačkoj, Francuskoj, Belgiji, Španiji, Austriji i Češkoj. Bend kombinuje melodijske i ritmičke obrasce tanga s harmonijom i improvizacijama džeza. Bend čine bubnjar Alejandro Beelmann, kontrabasista Federico Hilal, klavijaturista Horacio Acosta i tenor saksofon i klarinet Gustavo Firmenich

nisvilFoto: Aleksa Živković

Uroš Perić jedan je od najboljih interpretatora muzike Reja Čarlsa, po ocenama kritičara, odmah posle samog Reja. Sarađivao je sa mnogim svetskim zvezdama i nastupao na skoro svim kontinentima. Do sada je nastupio bezbroj puta u više od 23 države u Evropi, Ruskoj federaciji, SAD-u i Africi. Na svojim koncertima donosi muziku i iskustvo velikih džez i bluz emisija koje su obeležile džez u prošlosti, a i danas.

Ove večeri nastupali su i Mambo Stars, koji je pre svega poznat kao salsa bend, Entoni B i muzička grupa iz Austrije House of Ridimm zaključno sa poslednjim nastupom na džez festivalu ove godine Coffee Shop Kollektiv-a.

zabava i muzika,Nišvil,džez,džez muzika,nishville,jazz,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.