Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Moda i stil

Mali saveti za duži miris

Anđela Petrović 27.11.2018. Komentari

Savršen miris, osim samopouzdanja, ženi daje svežinu i prefinjenost. Potrebno je samo da pronađete parfem kojem ćete ostati verne i tim mirisom uneti svežinu u svoj dan i dan svoje okoline. 

Foto: www.5top.comM

Po prirodi nisu svi mirisi jednaki, zato i ne traju isto. Cvetne i laganije note brže gube snagu, dok začinski mirisi ostavljaju dugotrajni pečat na vašem telu. Zato su jače note uvek dobar izbor.

Miris na telo nanesite u slojevima. Probajte da svoj omiljeni miris nađete u obliku mleka za telo ili kupke, pa ga upotpunite parfemom. Tako obezbeđujete miris na telu tokom celog dana. Parfem najduže ostaje na najtoplijim mestima na telu − iza ušiju, između grudi i na svim zglobovima. Zato je, što ste više uzbuđeni, miris sve intenzivniji. Dok trljanjem zgloba o zglob oduzimate postojanost parfema, kao i autentičnost. Parfem je najbolje naneti posle tuširanja, jer dodatna vlaga zadržava mirisni ton. Međutim, bitno je da redovno hidrirate kožu. Što se tiče mesta na koje ćete odložiti parfem, najbolje je da to bude hladno i suvo mesto, jer tople i vlažne prostorije ubijaju mirisne molekule.

Ipak, postoje i zablude u vezi sa nanošenjem parfema. Jedan parfem ne može isto da miriše na svakome zbog različitosti tipa kože. Zato miris parfema ne birajte preko promo papirića, jer nije isti kao i na koži. Najvažnije pravilo je da ne preterujete u količinama parfema. Prejak miris se smatra odlikom nekulture. Osim toga, za parfem ne važi što skuplje, to bolje. Zato što nekad samo plaćate brend, a ne esenciju mirisa.

Izvori: www.bizlife.rs ; www.mycopoftea.rs 

moda,stil,moda i stil,pafrem,odabir,saveti,nanošenje,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.