Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Moda i stil

Korejski trend za lepotu koji je osvojio svet

Marija Đorđević 30.10.2017. Komentari

Korejke su poznate po svojoj sjajnoj, svežoj i negovanoj koži zbog toga što je podležu specijalnim tretmanima. Jedan od takvih tretmana koji se nedavno pojavio, a već zaludeo devojke, jeste trend pod nazivom glass skin, odnosno, efekat staklene kože. S obzirom na to da je Korejkama jako važno da izgledaju mlađe, ovaj bjuti trend je odličan način kojim to postižu.

www.worldstopmost.com

Reč je, zapravo, o idelanoj koži u Koreji. Ovaj korejski trend promovišu osnivači internet portala Glow Recipe – Sara Li i Kristina Čeng. One ističu da je koža nakon ovog tretmana čista, bez otvorenih pora, blistava i svetla poput komadića stakla. Jedna od glavnih promoterki trenda na društvenim mrežama jeste bjuti blogerka Eli Čoi i ona donosi nekoliko saveta u vezi sa kožom.

Korejski način nege lica uključuje odlazak u krevet sa savršeno čistom i nahranjenom kožom, kao i nanošenje maske dva puta nedeljno. Stoga Eli efekat staklene kože postiže u nekoliko koraka. Svoju večernju rutinu najpre započinje skidanjem šminke, nakon čega kožu čisti gelom za pranje lica, dok preostale nečistoće na licu uklanja tonikom. Kako bi njena koža bila blistava, Eli nanosi piling svaki drugi dan. Kada su maske za lice u pitanju, ona preporučuje takozvane sheet maske, odnosno pamučne maramice sa otvorima za oči koje su natopljene aktivnim sastojcima. Ova bjuti blogerka pored navedenih sastojaka naglašava da je za negovanu i lepu kožu važna i ishrana, kao i dovoljna količina vode.

glass skin

Foto: www.media.allure.com

S druge strane, osnivač onlajn trgovine Peach&Lilly Alisija Jon objašnjava kako je za postizanja sjaja lica nephodna doslednost tretmanu neko vreme. Kako ona kaže: Staklena koža je znak mladosti i ne dolazi preko noći, nego zahteva doslednost koja na kraju daje mladalačku teksturu kože. Osim što se koža hrani iznutra, za ovakav efekt potrebna su dva koraka. Za početak piling kojim se uklanjanju mrtve ćelije kože i dobija se glatka tekstura, a nakon toga hidratantni serum koji joj daje sjaj.

Moglo bi se reći da su Korejke opsednute ovim trendom, budući da on daje rezultate i da je sve popularniji na društvenim mrežama. Neki od preparata koji mogu da se koriste za ove prilike su: Tony Moly Apletoxx Smooth Massage Peeling Cream, Shangpree S-Energy Long Lasting Concentrated Serum, Tony Moly I'm Real Avocado Sheet Mask, Yuri Pibu Artichoke Power Essence, Cremorlab Hydro Plus Snow Falls Melting Cream, Be The Skin Non Stimulus Face Polisher.

Izvori: cosmopolitan.rselle.hr

korejski trend,lepota,staklena koža,moda i stil,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.