Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Moda i stil

Multimasking – najbolji prijatelj kože

Marija Đorđević 28.11.2017. Komentari

Svaki deo kože lica je drugačiji i zahteva posebnu negu. Upravo je ovo razlog zbog kog je multimasking sve zastupljeniji među ženskom populacijom. Ova popularna tehnika podrazumeva nanošenje više različitih maski za lice, u zavisnosti od područja. Ovo je vrlo efikasan i brz način za negu kože, s obzirom na to da ne postoji savršena maska koja bi odgovarala svim različitim područjima kože lica. Namenjen je normalnoj, masnoj, suvoj i dehidriranoj koži.

www.styledomination.com

Svaka maska za lice ima svoju primenu. Neke su namenjene sužavanju pora, neke sprečavaju pojavu akni, olakšavaju pigmentaciju. Neke su protiv bubuljica, dok druge hrane kožu. Međutim, sve ove maske najbolje funkcionišu zajedno. Područje čela, nosa i brade, takozvane T zone, najmasnije je zbog toga što tu ima dosta lojnih žlezda. Za T zonu poželjne su maske na bazi salicilne kiseline koje će matirati to područje ili pak maske koje sadrže ugalj ili glinu brendova Boscia i Origins.

Međutim, ovakve maske ne bi trebalo da nanosite na obraze i jagodice, jer je tu koža suva i neravna. Za takva područja možete koristiti maske za hidrataciju koje sadrže kolagen i hijaluronsku kiselinu, biljna ulja i vitamin C. One na taj način daju koži zategnutost, elastičnost i sprečavaju starenje. Ovakve maske mogu da se upotrebljavaju na vratu, gornjim kapcima i usnama, a ima ih u asortimanu Avenea, Chanela, Caudaliea i Lieraca. Ukoliko je koža na obrazima sklona upalama, onda se koristi antiinflamatorna maska (na primer sa cinkom). Kada je u pitanju područje oko očiju, tu je najbolje uzeti maske za regeneraciju i hidrataciju, poput Sisleyeve Eye Contour maske, koja zaglađuje bore i smanjuje jastučiće ispod očiju. Protiv pojave bora na čelu poželjno je koristiti anti-aging maske sa kolagenom.

4e5aaf896a7542138c684d7b718c1f23

Foto:  www.pinterest.com

Multimasking je odličan za lečenje kombinovane kože. Trebalo bi da najpre ispitate svoju kožu i onda potražite odgovarajuću masku za lice. Pogledajte koje su oblasti masne, a koje dehidrirane. Ukoliko svakom delu kože posvetite dovoljno pažnje i pružite odgovarajuću negu, onda će problemi poput bora, fleka, akni, bubuljica i masne kože nestati ili se bar smanjiti.

Maske se uvek nanose na čistu kožu na kojoj je pre toga odrađen piling, jer se tako sprečava da aktivni sastojci prodru duboko u epiderm. Ovaj trend je za kratko vreme postao izuzetno popularan i predstavlja pravo rešenje za kožu kojoj je potrebna pomoć i osveženje. 

Izvori: buro247.hrwannabemagazine.comgrazia.rs

multimasking,nega lica,koža,trend,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.