Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Moda i stil

Predimenzionirani klasik

Milijana Jovanović 22.12.2019. Komentari

Trend mantra jeseni i zime 2019. i 2020. godine objašnjava se samo jednom rečju − oversajzd! Na meti su predimenizonirani komadi svega što jednoj ženi može pasti na pamet. Ono što je definitivno u punom jeku ove sezone i za predstojeće hladne dane jeste kaput širokog kroja, efektan komad koji će svakom stajlingu dati posebnu dimenziju i upečatljivost.

Foto: www.thefloralfedora.com

Kada je hladno vreme u pitanju, kaput je nezaobilazni deo svačijeg garderobera. Uz omiljene klasike, ove sezone izdvojilo se i nekoliko svestranih modela koji će se savršeno uklopiti u gotovo svaki zimski ormar. I dok su karirani print i jarke boje razbili monotoniju neutralne palete, a tedi kaputi i bundice od veštačkog krzna doneli zanimljivu teksturu u zimski ormar, oversajzd modeli jednako su osveženje doneli svojom siluetom. Iako su se na tržištu pojavili pre nekoliko godina, tek u ovoj sezoni zasijali su kao trend koji je u potpunosti transformisao naše omiljene klasike i bejzik komade.

Osim što se ističu svojim modernim dizajnom, oversajzd kaputi su vrlo praktičan i svestran izbor za najhladnije zimske dane. Kao deo ležernih dnevnih kombinacija ili u spoju sa elegantnim večernjim komadima, kaputi ovakvog kroja su model koji donosi mnoštvo različitih kombinacija i izbor sa kojim se zaista ne može pogrešiti. Dovoljno su dugi i imaju široke rukave tako da ćete ispod njih bez imalo problema uklopiti najtoplije i najraskošnije komade pletiva, a bez straha da ćete izgledati kao da vam je kaput premali. Osim toga, neodoljivo izgledaju i kada su stegnuti kožnim kaišem ili pojasom.

Buffet Grey Classic Oversized Coat Model1

Foto: www.season7.co.uk

Ovakvi modeli najbolje se slažu sa klasičnim komadima umerenih boja, jer su dovoljno efektni da svakom stilu daju poseban pečat. Posebnu notu ovakvim kaputima daju jarke, ali i pastelne boje, karirani uzorci i šarmantni detalji, pa će tamnoljubičasta, tamnozelena i oker boja autfit učiniti atraktivnim i jedinstvenim za večernje izlaske ili poslovne prilike, a podjednako dobar izbor biće i oversajzd kaput sa dvoredim kopčanjem, naročito kada želite da izmešate stilove, poput kombinacije sportskog i elegantnog.

Dakle, dugi, kratki, tedi, na vezivanje ili dvoredno kopčanje − svaki od modela donosi neodoljivi spoj udobnosti i zanimljive siluete, tako da ako još uvek nemate makar jedan kaput ovakvog kroja, sada je definitivno na redu investicija za jedan dobar zimski oversajzd kaput.

Izvori: cosmopolitan.rs, wannabemagazine.com.

moda i stil,kaput,sezona,trend,zima,model,Kroj,elegancija,Kombinacija,moda,stil,zabava,oversajzd,jesen,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.