Kultne torbe posvećene slavnim damama

Kristina Pušica 2017.
Komentari

Verovatno svaka žena sanja o tome da postoji torba koja je posvećena njoj. Nekim poznatim damama se posrećilo da ostvare svoj modni san i da, pored svojih zanimanja, budu poznate i u modnom svetu.

www.toocheapblondies.com

Jedna od njih je glumica Džejn Birkin, po kojoj je direktor modne kuće Hermes dao naziv svoje kolekcije torbi Birkinca. Ova torba dobila je ime kada su se njih dvoje zajedno vozili avionom. Džejn je imala slamenu torbu bez preklopa koja je pala i sve iz nje se prosulo. Tako je direktor došao na ideju da napravi torbu sa poklopcem koja je bila izuzetno popularna kod bogatih žena, a koje su bile spremne da za ovaj modni novitet daju čitavo bogatstvo.

Francuska modna kuća Hermes poznata je po modnim dodacima koji se prave od kože, a svoju kolekciju posvetili su još jednoj poznatoj dami koja odiše elegancijom i stilom, glumici i kneginji od Monaka Grejs Keli. Ovaj model torbe, nazvan Keli, dizajniran je 1935, a svoju slavu doživeo je kada je Keli njome sakrila svoj trudnički stomak u vreme kada se nije znalo da je u drugom stanju.

thumb hermes kelly 32 cm handbag in blue box leather and beige canvas

Sofia Loren bila je inspiracija Salvatoru Feragamu koji joj je posvetio torbicu Sofiačiji se izgled godinama nije promenio. Poznate dame koje su takođe ljubitelji ove kreacije jesu Dženifer Aniston i Keti Homs. Dok su ostale torbe uglavnom dizajnirane od kože, modna kuća Lancer napravila je torbu od tkanine. Umetnica Bridžet Bardo bila je aktivistkinja za borbu prava životinja, pa je i ova torba posvećena njoj i po njoj dobila ime. Ona je ukrašena kićankama koje podsećaju na pletenice, koje je Bridžet nosila za vreme svoje najveće popularnosti.

U seriji Seks i grad glumica Sara Džesika Parker bila je zavisna od cipela i torbi, ali jednu torbu je uvek imala sa sobom. To je model Baguette, kreacija modne kuće Fendi, koji su zahvaljujući ovoj glumici zadržali svoju poziciju najpopularnijih torbi na svetu.

Izvor: Wannabe magazin

Ključne reči: moda i stil , torbe , poznate dame ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.