Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Moda i stil

Široki pojas se vraća na velika vrata

Marija Janković 17.2.2020. Komentari

Jedan od najomraženijih aksesoara u visokim modnim krugovima najavljuje svoj veliki povratak. Dominantno mišljenje o širokom pojasu promenila je nova Diorova kolekcija, a za to su zaslužni manekeni i pista na kojoj je uvek sve savršeno uklopljeno ili se bar tako čini.

Foto: www.instagram.com/zimmermann/

Iako podsećaju na dva perioda označena kao periodi modne katastrofe, široki pojasevi našli su svoj put natrag pet decenija kasnije. Prva asocijacija na njih su sedamdesete i početak 21. veka, kada je ovaj modni dodatak svojim šarenilom, teksturom i dezenom vodio glavnu reč. Jednostavne ili šarene teksture, od teksasa, lateksa ili kože − nije bitno, bio je must have u svakom trenutku. Iako je označen kao kralj demode aksesoara, odaje mu se priznanje za isticanje jednog od najženstvenijih delova ženskog tela, a to je struk.

Svoj put do srca ljubitelja mode široki pojas našao je onog trenutka kada su ga u kombinaciji sa novim kreacijama prošetali modeli Diora na pistama Pariza. Od tada, ovaj modni komad postaje sve viđeniji na ulicama. Njegov efekat je višestruk − može da vizuelno stanji figuru, da sakrije ono što ne želimo da istaknemo i da istakne ono što želimo da pokažemo. Međutim, jedan mali korak može odvesti do toga da se široki pojas ne uklopi uz trend ili pokvari zamišljeni stajling. Ipak, ukoliko se savršeno uklopi, pružiće izuzetno moćan izgled figure.

Izvori: wannabemagazine.rs, harpersbazaar.rs.

moda i stil,Kaiš,Pojas,Široki pojas,Aksesoar,Dodatak,Dior,trend,moda,stil,zabava,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.