Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Moda i stil

Prirodne maske za prirodnu negu lica

Marija Janković 31.3.2020. Komentari

Dolazi ono doba godine kada se sve ponovo budi i oživljava, pa je tako i Vašoj koži potreban oporavak nakon perioda hladnog i vetrovitog vremena. Pre nego što svoju kožu lica izložite upijanju vitamina iz sunčeve svetlosti, potrudite se da joj date odgovarajuću hranljivu negu. Pokušajte da svoje lice ne izlažete velikom broju bespotrebnih hemikalija iz raznih krema i kupovnih maski, već pokušajte da prirodnim sastojcima napravite masku za lice kod kuće.

Foto: www.boldsky.com

Trenutno smo u situaciji usled koje smo prinuđeni da baratamo isključivo stvarima koje imamo u kući. Ako išta lepo možemo da ponesemo iz perioda kada dane, zbog svog zdravlja i zdravlja ljudi oko nas, moramo da provedemo u zatvorenom prostoru, neka to bude navika da kožu lica negujemo pomoću prirodnih sastojaka. Čišćenjem lica prirodnim putem pravimo sjajnu podlogu za dalje ulepšavanje šminkom, a ujedno smanjujemo i unos hemikalija u organizam, putem raznih preparata. 

Maska od meda i cimeta jedna je od najpopularnijih maski za hranljivost i elastičnost kože, ali i jedna od najagresivnijih, pa je zato pre nanošenja neophodno da proverite da li ste alergični na neku od ove dve supstance, što je inače univerzalno pravilo koje važi pri nanošenju bilo kakve maske ili proizvoda direktno na kožu. U čistoj posudi treba pomešati kašiku cimeta i kašiku meda. Zatim, potrebno je umutiti smesu i, kada se ona dobro sjedini, naneti ravnomerno na lice i vrat. Nakon dvadesetak minuta delovanja maske, treba je ukloniti toplom vodom. Ova maska preporučuje se osobama sa visokoproblematičnom kožom i poželjno je koristiti je jednom nedeljno.

p422264 av 03 zoom

Foto: www.bigapplebuddy.com

Ukoliko je Vaše lice nešto nežnije, a potrebno Vam je da otklonite sve nečistoće i tragove šminke sa njega i da pripremite kožu za novo ulepšavanje, preporučuje se maska od kvasca i mleka. U čistu posudu treba staviti kocku kvasca i sipati preko njega tri supene kašike zagrejanog mleka. Masu treba mutiti sve dok se ne sjedine mleko i kvasac, dok masa ne bude glatka i bez grudvica. Ravnomerno nanesite smesu na vrat i lice, ostavite da deluje dvadesetak minuta do zatezanja kože, a potom otklonite mlakom vodom. Ovom maskom ne postiže se samo čistoća, već i blagi lifting, jer se zbog kvasca koža zateže i suši.

Ukoliko je Vaša koža osetljivija, nežnija i brže reaguje na razne supstance, preporučuje se maska od belanaca i salveta. Potrebno Vam je jedno jaje i nekoliko salveta. Odvojite žumanac od belanca i žumanac ostavite po strani, a belanac malo promutite, pa nanesite ravnomerno na lice. Zatim, uzmite salvete, podelite na deliće i krenite da ih lepite preko namazanog belanca. Salvete će ubrzo upiti tečan deo belanca, a ostatak će nakon pola sata formirati homogenu masu na licu. Masku ćete skinuti u jednom potezu, ručno, osećaj neće biti prijatan i lep, ali će rezultat biti čista i zategnuta koža lica. Ova maska je takođe pogodna za otklanjanje mitisera, kao i za ublažavanje fleka na licu.

Izvori: wannabemagazine.com, thehealthy.com.

nega lica,Maska,Prirodni sastojci,Sjaj,koža,moda i stil,moda,stil,piling,med,mleko,zabava,salvete,kvasac,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.