Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Moda i stil

Prolećni trio koji miriše na umetnost

Milijana Jovanović 13.4.2020. Komentari

Kolekciji luksuznih mirisa kozmetičke kuće Avon pridružila su se tri noviteta koja podstiču emocije poput onih koje u nama bude umetnička dela. U pitanju je nova Artistique kolekcija koju čine tri parfema. Majstori svog zanata, Emili Koperman, Moris Rasel i Aleksandra Karlin kreirali su prava remek-dela u bočici, koja u sebi kriju note irisa, magnolije i pačulija.

Foto: www.fragrantica.com

Prvi miris iz ove kolekcije inspirisan je irisom i može se okarakterisati kao elegantan, zavodljiv i glamurozan. Osim nota opčinjavajućeg irisa, Iris Fetiche sadrži note zelenih biljaka i senzualne vanile. Nastao je kao plod rada Emili Koperman, sa idejom da svoijm mirisom prizove sećanja na prošla leta i stvori osećaj spokojne nostalgije. Iris ili perunika važi za neobičan i raskošan cvet zbog prelivanja boja. Naziv je dobio po boginji neba, Peruniki, ženi staroslovenskog boga groma Peruna. Prema mitologiji, perunika raste na mestu gde je Perunova munja pogodila plodno tlo.

Magnolia Fleurs kreirao je Moris Rasel, kroz ubeđenje da svaka dobra umetnost mora da bude savršeno savladana. Ona se najbolje prikazuje ukoliko se njen stvaralac kroz nju izražava aserativno, oslanjajući se na svoju snagu, velikodušnost i ubeđenja. Ovaj parfem ispunjen je notama kineske magnolije i nežnog mošusa. Živopisne i sveže note ovog parfema označavaju dolazak proleća, jer se magnolija naziva još i kraljicom proleća. Za magnoliju važi verovanje da je najstariji cvet na zemlji, a naziv je dobila po botaničaru Pjeru Magnolu, kojeg je Luj XIV poslao u svet da prikuplja najlepše biljke za versajsi vrt.

Aleksandra Karlin kreatorka je parfema Patchuli Indulgence. Ona se vodila idejom da je stvaranje mirisa slično pričanju priče, odnosno pronalasku savršene kompozicije koja će dirnuti u srce. Ovaj parfem u sebi sadrži mešavinu delikatnih i bogatih sastojaka, kao što su pačuli, egotični začini i ćilibar. Svojim mirisom ovaj očaravajući eliksir stvara uzbuđenje i dočarava magiju vrtoglavih avantura. Mistični miris biljke pačuli odavno ima reputaciju afrodizijaka koji osvaja i muška i ženska srca. Žena Napoleona Bonaparte, čuvena Žozefina, među prvima je spoznala zavodljive čari ove biljke.

Sva tri remek-dela u srži čuvaju emocije svojih kreatora i predstavljaju različite ličnosti. Ipak, crta koja ih povezuje svakako je ljubav prema proleću. Pun pogodak su za svaku priliku, koju god poruku želite da pošaljete svojim parfemom.

Izvori: elle.rszenskimagazin.rs.

moda i stil,kolekcija,AVON,PARFEMI,CVETNE NOTE,proleće,umetnost,Artistique,kozmetika,zabava,moda,stil,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.