Gde grešimo kod upotrebe šampona za suvo pranje kose?

Milijana Jovanović 2020.
Komentari

Šampon za suvo pranje kose je od velike pomoći u mnogim situacijama, bilo da je u pitanju užurbano jutro, iznenadni izlazak ili samo nedostatak vremena za pranje kose. Ako se pravilno nanese, on će biti odličan saveznik u borbi za svežu kosu, bez obzira na to da li je ona puštena ili podignuta.

Foto: www.merakilane.com

Takozvani suvi šampon, postao je must-have proizvod iz više razloga. Osim toga što upija višak masnoće na temenu, on dodaje volumen kosi i produžava efekat feniranja. Od svoje prvobitne verzije, on je evoluirao, pa se sada osim u vidu praha može naći u obliku pene ili spreja, a postoje i oni koji u sebi sadrže boju. Bezopasan je za upotrebu, a njegova mana može biti jedino nepravilna upotreba. Bira se prema tipu kose, pa je za tanku kosu idealan onaj u formi spreja, jer se brže suši i daje bolji volumen, dok bi bilo koja druga forma izazvala kontra-efekat. Sa druge strane, za gustu i jako masnu kosu najbolje je upotrebiti onaj u prahu, jer ima bolju moć upijanja i ne otežava kosu.

Pre samog nanošenja šampona treba dobro promućkati bocu u kojoj se on nalazi, jer će se ovim postupkom formula ravnomerno rasporediti unutar boce, te će i sam efekat biti bolji. Da bi šampon bio delotvorniji, trebalo bi ga nanositi u male sekcije, pravljenjem razdeljaka na najmasnijim delovima kose i prskanjem šampona direktno u koren. Važno je i da boca bude na distanci od 10 do 30 centimetara, kako na kosi ne bi ostao beli trag. Šampon bi trebalo ostaviti da odstoji nekoliko minuta da bi njegovo dejstvo bilo vidljivo, a nakon toga poželjno je umasirati ga prstima u teme kako bi se sastojci koji treba da upiju višak masnoće aktivirali. Iako je ovo sjajna alternativa, ne bi trebalo preterivati. Nakon prvog nanošenja ovog šampona kosu je potrebno oprati i na klasičan način, odnosno vodom. Neumereno korišćenje ovog proizvoda može dovesti do toga da se folikuli dlake zapuše. Time se sprečava normalna smena starih i novih ćelija kože glave, što može dovesti do množenja bakterija i gljivica koje će uzrokovati folikulitis i perut. Preporučljiva upotreba suvog šampona na nedeljnom nivou je maskimalno dva puta.

Izvori: lepotica.rselle.rs.

Ključne reči: moda i stil , SUVI ŠAMPON , kosa , volumen , SPREJ , MASNA KOSA , ALTERNATIVA , zabava , zabava i muzika , upotreba , greške ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.