DžedajKon u znaku princeze Leie

Aleksandra Ničić 2017.
Komentari

U Oficirskom domu u subotu je održana humanitarna revija I am the princess Leia and the princess Leis is me, u sklopu Džedajkona. Polovina novca koja je sakupljena na Džedajkonu namenjena je organizaciji NURDOR.

Foto: Anđela Petrović

Na reviji su modeli prošetali karakteristično odevne komade, inspirisane likom i delom Keri Fišer. Iako su bele košulje i zvonarice zapravo predstavljale kostime rađene po uzoru na kultni serijal Ratovi zvezda, njihova jednostavnost čini je garderobom koja je namenjena svakodnevnici. Upravo iz ovog razloga, nakon revije, zainteresovane dame su bile u mogućnosti da neki od komada i kupe na licitaciji. Polovina prihoda namenjena je izgradnji Dečije hematoonkološke klinike.

Sem toga, posetioci su tokom večeri imali prilike da učestvuju u radionicama, društvenim igrama, video igrama, panelima, dečijem maskenbalu, cosplay takmičenju, kao i predstavljanju džedaja iz stvarnog života. Jedan od učesnika, Stefan Stanojković, za naš list rekao je Posebno mi je drago što se mnogo ljudi pojavilo sa namerom da se druže i razmenjuju iskustva i smatram da je ovo jedna divna manifestacija u kojoj sam upoznao puno dobrih ljudi. Posebno je istakao pozitivnu atmosferu koja je krasila događaj, kao i zadovoljstvo što su jedan mali događaj uspeli da učine velikim. DžedajKon je žanrovska konvencija koja je prvi put ove godine bila organizovana u Nišu. Posvećena je fanovima naučne fantastike, onima koji vole japansku kulturu, društvene igre, igre sa kartama, ali i  onima koji vole svet video igara, animacije i grafike.

Ključne reči: DžedajKon , Jedi movement , Princess Leia , revija ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.