Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Moda i stil

Modni trikovi za mršaviji izgled

Milijana Jovanović 4.10.2020. Komentari

Ukoliko ste se više puta našli u situaciji da obučete neki odevni komad u kojem vizuelno izgledate mnogo krupnije od Vaše prave građe, onda ste se uverili da je zapravo izbor garderobe završni korak do savršenog izgleda. Kako odeća može primetno dodati nekoliko kilograma isto tako uspešno ih može i sakriti. Za to postoji nekoliko trikova i stilskih tehnika koje će vizuelno smanjiti određeni deo tela.

Foto: www.busbeestyle.com

Veliki broj žena, u želji da izgleda vitkije, najčešće se opredeljuje za komade odeće u crnoj boji. Iako je crna boja zaista najbolji izbor za ostvarivanje ovog cilja, ne mora da bude i jedini. Zapravo, možete se bez brige opredeliti za jednobojni komplet u kojoj god nijansi želite. Kompleti iste nijanse stvaraju vertikalu u boji koja vizuelno rasteže figuru i čini je vitkom. Da stajling u jednoj paleti boja ne bi izgledao dosadno, dajte prednost svetlim bojama umesto osnovnim tonovima, a sam efekat dopunite aksesoarima u kontrastnim bojama. Visoko strukirane pantalone su takođe dobar saveznik u prikrivanju viška kilograma. One treba da budu delimično duge, ili da u potpunosti sakrivaju cipele, jer će na taj način vizuelno produžiti noge i istaći deo gde ste najuži, odnosno struk.

Ukoliko ste ljubitelji haljina, model koji će na pravi način prikriti sve nesavršenosti i koji je posebno pogodan za žene sa jačim kukovima jeste model haljine koja je sečena u struku. Poželjno je i da haljina ima V-izrez jer ova tehnika deluje na principu vertikale, a to će doprineti vizuelno dužem vratu, uravnoteženim ramenima i pristojnom naglašavanju dekoltea. Nezavisno od godišnjeg doba, kada god ste u prilici svoju odevnu kombinaciju upotpunite strukiranim blejzerom. Osim što će pokriti višak na rukama, blejzer će na pravi način istaći struk, tako da cela figura deluje izduženije. Za još delotvorniji efekat, blejzeru možete dodati kaiš, koji možete još nositi i uz haljine i kapute. Kako kaiš ide uz skoro svaku kombinaciju, za najbolji rezultat kupite više vrsta i veličina kaiševa, od tankih do širokih, za različite krojeve i vrste odeće.

Izvori: harpersbazaar.rswannabemagazine.com

 

 

 

 

moda i stil,trikovi,JEDNOBOJNI KOMPLET,HALJINA,BLEJZER,višak kilograma,FIGURA,Kaiš,VIZUELNI EFEKAT,Kombinacija,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.