Koliko su zaista efikasni roleri za lice?

Milijana Jovanović 2020.
Komentari

Iako je u poslednje vreme stavljen poseban akcenat na rolere za lice, pojavili su se još u 7. veku, kada ih je bogata kineska aristokratija koristila kako bi izvukla negativnu energiju i toksine iz organizma, a ujedno smanjila otečenost lica. Danas, blogeri širom sveta poručuju nam da je ovaj proizvod neophodan za ublažavanje nadutosti i podočnjaka, kao i da poboljšava efikasnost delovanja skupocenih seruma i maski na našu kožu. No, da li je njihovo dejstvo zaista efektno, ili je u pitanju samo još jedan prolazni trend­?  

Foto: www.msn.com

Na našem tržištu najčešće se mogu pronaći roleri koji su napravljeni od žada ili rozenkvarca. Međutim, kako su oni poprilično skupi, kao zamena se mogu naći i oni koji su napravljeni od stakla, drveta, ili metala. Nisu svi istog kvaliteta, ali će svaki dati isti efekat. Osnovna namena rolera jeste da eliminiše natečenost. Do ovog cilja dolazi se masiranjem lica, odnosno masiranjem limfnog sistema, koji je zaslužan za uklanjanje štetnih materija iz tela, kao i za transport imunih ćelija. Kada limfa putem masaže dobije slobodan protok da ide kroz lice, imaćete čistiju i zdraviju kožu bez nakupljenih toksina i tečnosti, što će dovesti do toga da se i otoci na licu povuku. Ono što je bitno pre same upotrebe rolera, jeste da koža lica bude temeljno očišćena, a da se potom na nju nanese serum ili hidratantna krema, jer je za masažu rolerom neophodna vlažna podloga. Takođe, bitno je i da roler koristite u pravom smeru, pa kako se limfne tačke na licu nalaze u predelu slepoočnica i u unutrašnjim uglovima očiju, onda neka vaši potezi rolerom budu usmereni od obraza ka slepoočnicama.

Fizioterapeuti i maseri u te svrhe ipak koriste ručnu masažu, što dovodi do zaključka da je u većini slučajeva ključ u pravilnoj tehnici, a manje u alatima koji se koriste. S obzirom na ovu činjenicu, roler nije nešto što vam je neophodno u svakodnevnoj rutini, jer isti efekat slobodnog protoka limfe dobićete i ako ohladite dve kašike i njima masirate lice. Ono što je pak prednost ovih rolera jeste što proces mogu učiniti jednostavnijim i prijatnijim. Osim toga, poslužiće vam i kao podsetnik. Svaki put kada ga vidite na svom kozmetičkom stočiću, podsetiće vas da posvetite par minuta sebi i svojoj koži.

Izvorimogujatosama.rsestetic.rs

Ključne reči: moda i stil , ROLERI ZA LICE , MASAŽA LICA , NATEČENOST , TEHNIKA , lepota , nega lica ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.