Šećernom pastom do bezbolne depilacije

Jelena Ilić 2020.
Komentari

Metoda depiliranja šećernom pastom datira još pre nove ere, a popularna je i danas upravo zbog toga što je lako pristupačna i ne oštećuje folikule dlake zbog čega je i manje bolnija u odnosu na druge vrste depilacija.

Foto: beinghealthfull.com

Sugaring, persijska ili egipatska depilacija, kao i halava ili sukara su termini koji se koriste za ovu vrstu depilacije, koju najčešće preferiraju i žene i muškarci. Ova metoda depliranja, praktikovala se još u starom Egiptu 1900. godine p.n.e, a takođe i u arapskim zemljama gde se slatka pasta, halava, generacijama koristila u tradicionalno-ritualnim postupcima depilacije. Sastojci koji čine ovakvu pastu su pristupačni i prirodni, a sve što Vam je potrebno kako bi je napravili jeste malo limunovg soka, malo vode i dve šoljice belog šećera. Za pravljenje domaće šećerne paste neophodno je i malo kulinarske veštine, što podrazumeva da se proces ponekad mora više puta ponoviti, sve dok se ne dobije odgovarajuća gustina smese. 

Pasta obavija folikul dlačice i odstranjuje je u smeru rasta dlake što doprinosi temeljnoj depilaciji, a pogodna je i za ljubitelje prirodne kozmetike. S obzirom na to da uklanja manje ćelija kože, ne izaziva crvenilo i bubuljice, samim tim, manje je bolna i pogodna je za sve tipove kože. Prilikom depiliranja, iskustva su pokazala da je idealno uklanjati dlačice koje su dužine između jedan i po i četiri milimetra, a ukoliko su duže, neophodno ih je skratiti. Kod ovakve metode depiliranja potrebno je isplanirati vreme. Postupak depilacije traje trideset do četrdeset minuta, uključujući i vreme pripreme pa, ukoliko za istu nemate dovoljno vremena, možete nabaviti i već pripremljene šećerne paste koje su dostupne u prodaji.

Izvori: activebeauty.rsminutzamene.com

 

 

Ključne reči: moda i stil , depilacija , šećerna pasta , prirodna kozmetika , bezbolna depilacija , Prirodni sastojci ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.