Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Moda i stil

Kada je vreme da promenite alat za negu i šminkanje?

Milijana Jovanović 1.2.2021. Komentari

Možda o tome ne razmišljamo koliko bi trebalo, ali da li znate koji je rok trajanja četkica za zube, sunđera ili četki za šminkanje? Stare „beuty” aletke, osim što izgledaju istrošeno, predstavljaju i opasnost po zdravlje kože. Većina ovih proizvoda zapravo ima svoj rok trajanja, iako on nije nužno naznačen.

Foto: www.soniakeu.com

Beuty blender, odnsno, sunđer za šminkanje je nešto što je postalo obavezan alat u make up rutini. Za što kvalitetniji blender, pojedini su spremni i da daju određenu svotu novca, koja predstavlja pravi lukzus za komad sunđera. No, koliko je to zapravo isplativo? Iako se redovnim pranjem blendera produžuje njegov vek trajanja, ovo svakako nije nešto što će trajati večno. Zapravo, trebalo bi da se promeni, već nakon tri meseca. Ukoliko je on promenio boju, raspada se, ili primetite da vam uzrokuje pojavu bubuljica, poželjno ga je promeniti čak i ranije. Što se tiče četki za šminkanje, one su ipak opcija koja može trajati znatno duže, pa čak i godinama. Ono što je svakako važno, jeste da održavate redovnu higijenu i da ih čistite najmanje dva puta mesečno. Naravno, ukoliko se češće šminkate, češće ćete prati svoje četke.

Četke za čišćenje lica potrebno je češće menjati u odnosu na one koje služe za šminkanje, a upravo zato što su one i više izložene vlagi. Posle svake upotrebe, potrebno ih je dobro isprati od preparata koje ste uz njih koristili. A jednom nedeljno možete ih dezifikovati i medicinskim alkoholom. Ipak, i pored vođenja higijene, proizvodjači preporučuju da ih je potrebno promeniti nakon tri meseca. Ista stvar važi i za četkicu za zube. Kada je u pitanju nega tela, za tu namenu koristimo rukavicu ili lufu, to jest pufnu za kupanje i to u svrhu pilinga. Što se tiče rukavice, ukoliko se dobro starate, možete je zameniti i tek onda kada promeni oblik i izgubi svojstvo pilingovanja. Kod lufe, signal za promenu iste, biće njena promena boje ili poprimanje mirisa, ali i mimo ovoga, preporučeni period za promenu iste je jednom mesečno.

Izvori: lepotica.rsedukacija.rs

moda i stil,alat za šminkanje,rok trajanja,beuty blender,čišćenje lica,lufa za kupanje,Higijena,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.