Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Moda i stil

Šta je zaista lepota žene?

Andrijana Stević 23.3.2021. Komentari

„Lepota žene nije u odeći koju nosi, njenoj figuri ili načinu na koji češlja kosu. Lepota žene mora biti vidljiva u njenim očima, jer to su vrata do njenog srca – mesto gde ljubav caruje“  davno je rekla Odri Hepbern. Ipak u vremenu u kojem danas živimo, standardi lepote su se promenili, pa su na ceni neke druge vrednosti. Ali, šta zaista predstavlja istinsku lepotu žene?

Foto: www.organicauthority.com

Lepota nije u svetu svuda ista. Nekada se lepota merila sa zdravljem, kvalitetom života i plodnošću. Ona se kroz vekove menjala, ali je nešto ostalo isto, a to je njena privlačnost koja se ne može videti, niti dodirnuti, ali koju svi osete, za koju svi znaju da postoji i uživaju u njoj. Lepota je dar od Boga, ova reč se izgovara sa dozom poštovanja. U većini slučajeva prija svim našim čulima, naše oči je vide, naša duša prepoznaje. Što se tiče žena, one svoju lepotu uglavnom ponosno nose. Žene se trude da budu što lepše, poželjnije i savršenije prvenstveno sebi, a zatim i okolini.

Kada se kaže lepota, ne misli se samo o lepoti kao fizičkom izgledu, već i o duhovnoj lepoti, te je donekle važno da na neki način zrači i privlači pažnju posmatrača. Lepota jeste u očima posmatrača, ali je poželjno da taj posmatrač budete Vi, da prvenstveno sebe gledate sa oduševljenjem, da bi Vas kasnije i drugi gledali na taj način. A da bi žena bila prvenstveno sebi lepa, a kasnije privukla pažnju drugih ljudi, treba da neguje svoju lepotu. Svaka žena može biti lepa.

2

Foto: www.pinterest.com/mymodernmet/

Način na koji žena hoda, priča, drži do sebe, način na koji zrači iznutra, to je lepota žene. Ipak, ako lepota ne izvire iznutra, teže ju je naći spolja. Danas su sve žene opsednute time da budu lepe. I verovatno svaka sanja o tome da bude savršena verzija sebe, da nema mana, da joj je lice i telo kao od Boga dato. Vaše telo je predivno bez obzira na višak ili manjak kilograma, lice je prelepo, bez obzira na bubuljice i nepravilnosti na njemu. Telo i lice su sada takvi kakvi jesu. Ali šta će biti za nekoliko godina, hoće li telo i lice ostati isto? Verovatno je dan neće. I baš ovo je odgovor na pitanje, šta je zaista lepota jedne žene? Žena je ispunjena ljubavlju, dobrotom i snagom i to je ono što će imati ceo život. Jer ono što je večno, to postoji. Zato žene, sve ono što čuvate u svom srcu i svojoj duši, to je nešto što se lepotom može nazvati.

Izvori: lifeinharmony.rs, onamagazin.commoodiranje.rs

moda i stil,lepota,Žena,telo,fizički izgled,unutrašnja lepota,nega,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.