Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Moda i stil

Transparentni puder – saveznik za letnje dane

Milijana Jovanović 15.6.2021. Komentari

U letnjim danima koža lica masti se više nego inače, što doprinosi tome i da šminka brzo spadne sa lica. Kako bi produžili trajnost šminke, profesionalni šminkeri koriste fiksatore, tonirane pudere u kamenu, ali i takozvani transparentni puder. Pored fiksiranja šminke, ovaj puder takođe ima moć matiranja, a koristi se i za kontrolisanje sjaja, odnosno suzbijanje sebuma.

Foto:fashionpotluck.com

Translucent puder, koji može biti kompaktni ili u prahu, transparentan je, odnosno bezbojan i jako sitan puder koji se lako prilagođava svakoj nijansi tena. Nakon nanošenja na lice, on upija vlagu tečnog pudera i postaje providan, odnosno identične boje kao tečni puder. Glavna prednost prozirnog pudera je upravo taj nedostatak boje, jer je time i pogodan za svaki tip kože i može se koristiti kao multifunkcionalni proizvod. Štaviše, pogodan je i za nanošenje na kapke i usne kako bi senka ili ruž trajali duže. Za razliku od običnog toniranog pudera u prahu ili u kamenu, transparentni puder ne naglašava bore, niti začepljuje pore kada se nanese preko tečnog pudera.

Ovaj puder naziva se i kozmetičkim fotošopom, no ipak ni sa njim ne bi trebalo preterivati. S obzirom na to da u sebi sadrži beli pigment, veoma je važna umerenost u njegovom korišćenju, te nipošto transparentni puder nemojte nanositi u više slojeva odjednom. Iako će on kožu lica učiniti glatkom, nema moć prekrivanja kada je u pitanju crvenilo, upala ili akne. Takođe, prilikom nanošenja, trebalo bi da pazite i na osvetljenje. Kod kuće pod sijalicom puder će biti nevidljiv, ali pri dnevnoj svetlosti na licu će se pojaviti beličasta maska, što će stvoriti efekat brašnjavog lica. Uz ovaj puder potrebna Vam je i široka pufnasta četka. Njome, nakon što ste pokupili proizvod i blago protresli višak, samo lagano utapkajte delove lica koji su problematični.

Izvorigrazia.rsinzena.rs  

moda i stil,transparenti puder,fiksiranje šminke,tip kože,fotošop,četka,tonirani puder,matiranje,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.