Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Moda i stil

Avgustovski aufiti za kraj leta

Emilija Miliev 24.8.2021. Komentari

Bliži se kraj leta, a samim tim se menja i garderoba. Vreme je za malo toplije stvari. Umesto kratkih suknjica i majičica, avgust mesec biće prekriven lepršavim, dugačkim haljinama i suknjama. Jun i jul su bili meseci veselih boja, a kako se polako približavamo jeseni, shodno tome odevne kombinacije za avgust mesec biće nešto svedenijeg tipa i nekih neutralnijih tonova.

Foto:www.unsplash.com

Kako se avgust mesec bliži kraju, poželjno je da poslednje dane provedete u odeći bele ili bež boje. Jedna od boljih kombinacija je upravo kombinovanje ovih boja. Bela preovladava među svim bojama. Odlično leži uz jako crn ten, a svakako dodatno ističe boju kože. Bela majica sa nekom malo dužom suknjom u bež nijansi je savršen izbor za dnevni izlazak, uz sandale koje nisu jako upadljive i diskretnom šminkom. Bela duža haljina je još jedan plus u mesecu avgustu. Ona se može kombinovati sa nakitom bilo koje boje kako bi razbila monotoniju. Pored bele boje, mogu se kombinovati haljine sa nekim svetlijim tonovima boje breskve, nežnoroze boje i pastelnoplave. Bolja je kombinacija sa nekim klasičnim sandalama ili elegantinijim papučama. Bela maksi ili mini-suknja i košulja sa tropskim printom učiniće kombinaciju živopisnijom, jer se mnogo više pažnje pridaje takvim printovima leti nego cvetnim. Takođe, haljina sa dugim rukavima za večernji izlazak nije tako loš izbor. Bilo da je sa nekim printom: bela, nekih svetlijih tonova ili čak u pastelnoj boji, uz dobru kombinaciju malo većih potpetica učiniće da izgledate neodoljivo i privlačno. 

Bela košulja sa šortsom u plavoj boji je savršen izbor za malo ležernije autfite za večernji izlazak. Kao dodatak možete uskladiti šminku Vama po želji i neki nakit koji nije baš upadljiv. Umesto farmerki, koje su jako teške i naporne tokom sredine leta, pa čak i krajem, lanene pantlone u beloj boji i kombinacija svetlih tonova roze boje učinice Vaš autfit privlačnim, a klasična šminka i nakit dodatno će ulepšati kombinaciju. Još jedna boja koja može ući u modu krajem avgusta je žuta. Mudro se treba odlučiti za odabir komada u žutoj boji, ali topla preporuka je haljina. Nju možete kombinovati sa crnim sandalama i ostalim crnim aksesoarima. Za bilo koju nijansu žute boje se odlučili, bila to oker, šampanjac-žuta ili nijansa topaza, nećete pogrešiti.

vasile stancu BX7TH0WAehg unsplash

Foto: www.unsplash.com 

Osim boja treba znati i kakav materijal treba odabrati, a koji treba u širokom krugu izbegavati zbog visokih temperatura. Prirodna svila je jako poželjna u bilo koje doba dana. Žersej se priozvodi od prirodne vune i ukoliko ga budete nosili imaćete osećaj hlađenja kože, jako je lagan i prijatan za kožu, nešto slično prirodnoj svili. Lan, osim što upija vlagu, ne lepi se za kožu, te je najbolji izbor za dane čak i u avgustu. Prirodno vlakno pamuka omogućava koži da diše, lagan je za nošenje i stvara prijatan osećaj na koži. Sve što Vam najviše treba jeste malo mašte i garderobe u ovim bojama i autfit može da zablista.

Izvoriwww.zenskimagazin.rs, www.bazar.co.rs  

moda i stil,avgust,autfit,leto,bela,žuta,bež,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.